Kleurrijke spetters op de gear van Crankbrothers

Bij mountainbiken hoort lekker vies worden en door plassen scheuren. Minpunt is natuurlijk dat je daarna je fiets moet schoonmaken, maar opspattend water is bij regen onlosmakelijk verbonden met mountainbiken. Het moet bij Crankbrothers vast de reden zijn geweest om in ons droogseizoen met deze nieuwe collectie te komen.

Crankbrothers Splatter schoenen, pedalen en meer

Weer een nieuwe collectie bij Crankbrothers en dit keer veel uitgebreider. In navolging van samenwerking met de familie Seagrave en Pump for Peace collecties lanceert het Amerikaanse bedrijf nóg meer nieuwe kleurtjes om uit te kiezen. De bekende producten als de Mallet en Stamp pedalen en schoenen worden dit keer voorzien van felgekleurde spetters onder de naam Splatter. Alleen dit keer vind je die kleursamenstellingen ook op de Icon MTB-sokken en de M17-multitool. In totaal kun je uit 21 producten met drie verschillende tinten kiezen.

De collectie is alleen dit seizoen verkrijgbaar en wordt eigenlijk zonder reden gelanceerd. Deze keer dus geen samenwerking met andere organisaties of mensen. Met “geïnspireerd door de behoefte om vies en creatief te worden” kondigt het merk de nieuwe lijn op Instagram aan. Je kunt kiezen uit drie felle tinten per product: lime, blue en red. Alle pedalen en multitools hebben de tint op een zwarte ondergrond, maar de bij de schoenen en sokken is een wit oppervlak met rode spetters bedekt, een grijs oppervlak met blauwe spetters en een donkerblauw oppervlak met fluorescerend geel. Bij de Lace schoenen kun je kiezen uit de modellen Mallet (met plek voor schoenplaatjes) en Stamp. Bij de pedalen kies je uit Mallet E LS (voor schoenplaatjes), Stamp 7 large of Stamp 7 small.

Of ieder product unieke spetters heeft of dat de spetter machinaal worden aangebracht volgens een vast sjabloon, is niet duidelijk. Het wekt in ieder geval wel de suggestie van unieke artwork.

via Crankbrothers.