Mallet Lace en Stamp Lace schoenen van Crankbrothers kleuren rood

De kleur rood associeer je onder andere met woorden als energie, kracht, vastberadenheid, passie en liefde. Emoties die zeker van toepassing zijn op pumping. Daarmee is rood ook de perfecte kleur voor de limited edition Pump For Peace schoenen van Crankbrothers. De modellen Mallet Lace en Stamp Lace van het merk zijn verkrijgbaar in een speciale uitvoering, waarvan 20% van de opbrengt gaat naar een nieuw initiatief van Velosolutions. Zij zijn een wereldwijd collectief van (pump) track bouwers dat met Pump For Peace het doel heeft de fietssport toegankelijk te maken voor minder bedeelden.

Keus uit twee modellen

Nouja, eigenlijk kies je alleen tussen schoenen met ruimte voor clips of zonder waarmee ze voor enkel geschikt zijn voor flat pedals. De fabrikant heeft in de Mallet Lace meteen een plaatje geïnstalleerd dat past op alle Crankbrothers-klikpedalen. Het schoenplaatje krijgt overigens lekker veel ruimte in het ontwerp, waardoor je waarschijnlijk minder last hebt van modder en zandresten. Deze schoen heeft het MC1 compound als zool, bedoelt voor mid-friction doeleinden. Het Stamp Lace-model zonder schoenplaatje heeft ook een lichtbruine zool, maar is voorzien van het MC2-compound. Oftewel hogere wrijving voor meer grip op flat pedals en een lage rebound waardoor trillingen beter worden gedempt.

Verder ogen de veterschoenen stevig en solide. De zwarte zijpanelen en een deel van de neus zijn voorzien van een zwarte mesh stof, die de ventilerende eigenschappen van de schoen ten goede moeten komen. Achterop en op de lip vindt je het kenmerkende Crankbrothers-logo in wit, maar als je goed kijkt zit een rode variant van het logo ook nog verstopt rond de veters. Is rood jouw kleur, dan is dit je kans. De rest van de collectie is namelijk veelal donker en minder opvallend.

Alleen deze zomer verkrijgbaar

Een limited edition betekent vaak dat de uitgave meestal beperkt beschikbaar is. De schoenen zijn deze zomer verkrijgbaar via de dealers en natuurlijk via de online shop van Crankbrothers. Deze speciale schoenen zijn namelijk de aftrap van het Pump For Peace-initiatief gedurende deze zomer. Naast de schoenen wordt binnenkort namelijk ook de officiële Crankbrothers Pump Track onthult. Om je toch vast lekker te maken heeft de fabrikant bij dit nieuws een video met pump-rijder Dante Silva op rode schoenen gemaakt.

De Crankbrothers Stamp Lace heeft een adviesprijs van € 139,99 en het Mallet Lace model met ruimte voor een schoenplaatje kost € 159,99.

Meer info via Crankbrothers.