Thule Roundtrip MTB is luxe transporttas voor mountainbike mét werkstandaard

Met de lente kan het goed zijn dat je ook weer plannen maakt voor mountainbike vakanties ver weg. Ga je niet met een auto, dan zul je al snel een transporttas nodig hebben voor je mountainbike. Onlangs kwam ik deze luxe transporttas van Thule tegen, speciaal voor mountainbikers.

Transporttas met geïntegreerde werkstandaard

De Thule Roundtrip MTB is geschikt voor mountainbikes met een wielbasis van maximaal 130 cm en natuurlijk 29 inch wielen. Ruim voldoende voor de meeste mountainbikes. De bijgeleverde montagestandaard dient twee doelen. Ten eerste is het natuurlijk handig bij het (de-)monteren en gereedmaken voor transport. Het statief heeft drie poten en een horizontale ligger, waarop je de voorvork vastzet met de steekas. Daarnaast is dat horizontale deel van het statief ook meteen de houder waarmee je de gedemonteerde mountainbike in de tas plaatst.

De aandrijflijn dek je af met een speciale hoes en de wielen zet je om het frame vast in het binnenhulsel van de tas. De de tas heeft stevige zijpanelen die zijn verstevigd met 5 mm dik kunststof. De kuip aan de onderkant is van een ander, stevig HDPE kunststof dat stabiliteit en stevigheid biedt. De zijpanelen van de tas zijn opvouwbaar, zodat je hem op je bestemming makkelijk kan opbergen. De RoundTrip heeft het uiterlijk van een tas, maar door de stevige materialen moet hij voldoende stevigheid bieden voor alle soorten vervoer. Thule zegt zelf dat de Roundtrip veilig transport biedt voor een mountainbike en sluit daarmee ook geen vliegtuigvervoer uit.

De harde onderkant van de tas is voorzien van handige inklikbare rolwieltjes en verschillende handvatten rondom. Leeg is de tast compact te maken en weegt hij 13,4 kilo. Door de adapter is hij geschikt voor alle denkbare steekassen beschikbaar, namelijk 15×110 boost, 15×100, 20×110, 12×100, 9 mm snelkoppeling. De adviesprijs van de Thule Roundtrip MTB is € 799,95.

Meer info bij Thule.