Nieuwe Trail schoenen van Suplest

De schoenmakers uit Zwitserland komen vandaag met een vernieuwde serie trail schoenen. Drie jaar na de huidige serie zijn de nieuwe Pro, Performance en Sport offroad schoenen vanaf deze maand verkrijgbaar. De afgelopen drie jaar heeft Suplest de schoen doorontwikkeld en vooral veel getest op de trails in de omgeving van Bern. De achtertuin van Suplest.

Wel of geen cleats?

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de Suptraction zool. In tegenstelling tot de voorgangers is de zool nu voor alle drie modellen hetzelfde. De rubberen Suptraction zool moet zorgen voor veel grip, demping en geeft je de mogelijkheid om cleats te monteren. Het maakt dus niet uit of je met flatpedals of klikpedalen rijdt, de nieuwe serie van Suplest is voor beiden geschikt.

Suplest Trail Sport

De Pro en Performance uitvoering van deze schoenen is gemaakt van Superfabric. Dit is dan het bovenwerk van de schoen. Deze door NASA geteste Superfabric is duurzaam, kan goed kan ademen en is licht van gewicht aldus Suplest. De Sport uitvoering is gemaakt van Microfiber stof.

Suplest Trail Sport

Boa of veters? of Boa én veters

Het verschil tussen de drie verschillende schoenen is goed te zien in de sluitingen. De Sport schoenen doe je dicht met een paar veters en een klittenband strap. Dit model kost € 129,-. Bij de Pro uitvoering gaat de sluiting met één BOA draaiknop waarvan de lussen schuin over de schoen gaan. Dit hebben ze gedaan zodat je de schoen rondom goed kan aantrekken en het toch comfortabel blijft. Qua looks is dit mijn favoriet, zeker in de donkerblauwe kleur met gele details, zoals op de foto bovenaan. Deze Performance schoenen kosten € 169,-

Suplest Trail Performance

Het topmodel zijn de Pro schoenen en die hebben dus veters én een BOA-sluiting. Met de BOA-sluiting maak je de Mudshield vast, die over de vetersluiting valt. Ander extraatje wat deze schoen heeft ten opzichte van zijn goedkopere broertjes, is de ‘sok’ die je enkel beschermt. Dit model is verkrijgbaar voor € 199,-.

Suplest Trail Pro

De schoenen komen dus deze maand op de markt en zijn verkrijgbaar vanaf maat 37. Grootste beschikbare maat van de schoenen is maat 47. Het topmodel is alleen verkrijgbaar in het zwart. De Performance en Sport schoenen kennen beide twee kleurstellingen en die hebben we hier ook afgebeeld. Zwart met blauw en zwart met rode accenten voor de Performance en zwart of zwart met blauw voor de Sport schoenen.

Suplest Trail Pro

Alle details en specificaties kan je vinden via Suplest of de verdeler van Suplest, Carbonbike.