Hoogtepunten van Velofollies 2024

Het jaar begint meteen goed in het Belgische Kortrijk. Ook deze editie mochten we weer afreizen naar de eerste fietsbeurs van het jaar, met uiteraard ook veel mountainbikes. Niet alle bekende merken waren aanwezig, maar gelukkig was er nog genoeg moois te ontdekken. Ook niet alles is nieuw, zoals de Scott’s bovenaan deze pagina, maar het blijft wel mooi spul om bij weg te dromen. In dit artikel vind je de beste mountainbike(-spullen) die we tegenkwamen.

Nieuwste Origine Théorème FS voorzien van de beste SRAM Eagle Transmission groep blijft indrukwekkend om in het echt te bewonderen
Ook Canyon bracht onlangs de nieuwe Lux Trail 2024 uit. Vernieuwd ontwerp en nieuwe paars-grijze kleuren die ik heel smaakvol vind.
Dat ze bij Willier wel weten hoe je mountainbikes maakt, zie je aan deze Willier Urta Max SLX.
De Specialized Epic EVO Pro met een soort Vanillie kleur matcht mooi bij de Fox Factory onderdelen met gouden Kashima-coating.
Ook voor de kids kun je terecht bij Specialized…
…en bij ABUS, want deze nieuwe Youdrop FF full face helm is voor kinderen met een hoofdomtrek vanaf 48 cm. Dat is gemiddeld vanaf ongeveer 1,5 jaar!
Super toffe Orbea Alma met vaste vork voor David Campos, Europees kampioen Cross-country Short Track 2023.
Gasgas mountainbikes hebben meestal wat meer weg van een crossmotor. Logisch gezien hun achtergrond, maar deze ‘minimalistische’ hardtail hebben ze ook erg gaaf gedaan.
Maaiers, blazers en mountainbikes, daarvoor kun je altijd terecht bij Husqvarna. Check deze Mountain Cross MC6.
De Belgische Raft mountainbike voor het Nederlandse KMC Ridley Mountainbike Racing Team.
De nieuwste BH Lynx Race kreeg een prominente plek op de stand van het Spaanse merk.
Inmiddels heeft Youtuber Fabio Wibmer al weer een nieuwe mountainbike van Canyon, maar deze konden we nog even aandachtig bewonderen op de stand van Magura.
Een relatief nieuw Belgisch brillenmerk dat erg in de smaak viel. Op mijn neus de Naos Ziris.
Feedback Sports maakt verrassend gereedschap. De Pro Truing Station is een wielrichter, waarmee je ook meteen de schijf van je rem kun controleren en richten. Minimalistisch maar functioneel ontwerp.
Factor had groots uitgepakt met gravel- en racefietsen, maar voor de Lando mountainbikes moesten we bovenop de container met een barretje kijken. Dan maar meteen een borreltje erbij.

Meer info over Velofollies.