De nieuwe Marin Rift Zone aluminium trailbike – nieuwe geometrie en meer travel

Voor het jaar 2023 is de Marin Rift Zone aluminium flink geupdate. De Rift Zone is hun aluminium trailbike in de full suspension line up. Er is ook een carbon Rift Zone maar deze heeft Carbon in haar naamgeving. De Rift Zone is een MTB waarmee je hard naar beneden kan, maar ook goed uit de voeten kan als het bergop gaat. Een snelle fiets met een meer agressieve geometrie dan een cross country bike.

29 inch of 27,5 inch wielen

Nieuw is dat de Rift Zone met de nieuwe geometrie kan worden gereden met 27,5 inch wielen of 29 inch wielen. In combinatie met de 27,5 inch wielen is de Rift Zone de meest speelse trailbike van Marin, waar je volgens de Amerikanen altijd met een big smile vanaf stapt.

Het frame heeft een meer progressieve geometrie ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de hoek van de zitbuis steiler geworden en de balhoofdhoek meer slack. De kabels zijn zoveel mogelijk intern en die hebben ze zo goed mogelijk weggewerkt. De frames komen standaard met een rubberen bescherming op de seatstay en chainstay zodat de ketting niet direct tegen het frame komt.

Meer Travel aan de voor en achterkant

Met het nieuwe frame heeft Marin de travel van zowel achter als voor vergroot. Aan de voorkant is dit 10 mm meer en komt het totaal op 140 mm. Bij de achterdemper is dit 5 mm extra en komt het op 130 mm travel.

Het assortiment van de Rift Zone kent drie uitvoeringen, waarbij je dan nog kan kiezen tussen de wielmaat. In totaal heb je dan dus keuze uit zes verschillende fietsen. De topper is de Rift Zone XR, die is opgebouwd met Shimano XT 12-speed groep en Shimano Deore remmen. De voorvork is een Marzocchi Bomber Z1 en aan de achterkant wordt de vering geregeld door de Fox Float X. Het frame heeft een mooie mosgroen met zwarte kleur en kost € 3.499,-.

De Rift Zone 1 is opgebouwd met een Shimano Deore 11-speed groep en heeft een X-Fusion Sweep Boost RC voorvork en een X-Fusion O2 Pro R achterdemper. Deze is verkrijgbaar in een zwart met grijze kleur of in een meer opvallend oranje met blauw. Het prijskaartje hiervan is € 1.999,-. De Rift Zone 2 vind ik de mooiste qua kleuren. Lichtgrijs met wit en knalrode letters. In deze Rift Zone zit een Marzocchi Bomber Z2 voorvork en RockShox Deluxe Select demper. Hij is afgemonteerd met een Shimano Deore 12-speed groep en kost € 2599,-.

Meer info via Marin Bikes


Marin Rift Zone 29″ XR
Marin Rift Zone 29″ 2
Marin Rift Zone 29″ 1
Marin Rift Zone 29″ 1
Marin Rift Zone 27,5″ 2