Kunstzinnige trailwear in de limited Rapha X Brain Dead collectie

Als een merk van fietskleding gaat samenwerken met een kunstenaars-collectief krijg je heel opvallende items. Dat is precies wat ze met deze limited collectie van Rapha en Brain Dead hebben gedaan. Rapha is hier bij de meesten wel bekend, en staat bekend om high-end trailwear. Brain Dead is een wereldwijd collectief van artiesten en creatieve geesten die urban streetwear ontwerpen met inspiratie uit allerlei subculturen zoals punk of underground comics. Dit komt samen in de nieuw gelanceerde Rapha X Brain Dead collectie.

Baggy kleding voor de trails

De producten die door de kunstenaars onder handen zijn genomen zijn bestaande producten van Rapha’s trailwear. Zo testte Bas al eens het Trail lightweight jacket dat nu dus ook verkrijgbaar is in een lekker druk Brain Dead ontwerp. Dit kan je qua kleur prima combineren met de Trail pants waarvan de kleuren matchen met de details uit het jacket. Zoals gezegd zijn het opvallende ontwerpen en kleuren. Vooral het trail jacket heeft een cool rood/oranje met paars design met de tekst ‘hypnotic trailz’. De paarse kleur zie je dan weer terug in de broek waarbij er op de kuiten opvallend zandkleurige logo’s van Rapha en Brain Dead te zien zijn. Op de voorkant van de broek zie je een patch met het hoofd, dat symbool staat voor Brain Dead.

Het trail windblock shirt uit de collectie heeft veel gelijkenissen qua kleur en ontwerp met het jasje. Het verschil zit vooral in de mouwen die egaal gekleurd zijn, en het grote logo van Brain Dead op de rug. Dit Trail windblock shirt hebben we afgelopen najaar getest en dat was vooral comfortabel en kwalitatief goed.

Voor de warme dagen is er dan het Trail technical shirt, dat korte mouwen heeft. Deze heeft een ander design en is donkergroen. Iets minder opvallend in het bos al steken de paarse en gele details wat dat betreft lekker af. Als je helemaal in stijl op de mountainbike wil stappen kan je het afmaken met bijpassende sokken, bidons en het hip pack.

Off-bike kleding

Naast de kleding die je op de trails draagt heeft Brain Dead ook items ontworpen die je in het dagelijks leven kan dragen. Het meest opvallende is hierbij wel de licht gekleurde broek. Ik moet denken aan de kleur van strandzand met donkere plekken in een design dat lijkt op de ijsstructuur dat in de winter op je voorruit ontstaat. De broek is gemaakt van katoen en heeft zakken op de bovenbenen om bijvoorbeeld tools bij je te kunnen houden. Nog een opvallend dingetje bij deze broek, is dat hij alleen te koop is via Brain Dead shop.

Het t-shirt is wat mij betreft het meest ingetogen item uit de hele collectie. Een zwart shirt met witte logo’s. Voor mij is dit het shirt dat me het meest aanspreekt, want de opvallende kleuren en drukke designs vind ik wat too much. Het zwarte longsleeve shirt is weer erg druk met knalgele logo’s en met tekst op de armen, borst en grote afbeeldingen op de rug. Voor de koudere dagen is er nog de groene katoenen trui met grote oranje logo’s op de voorkant en rug. Deze items zijn ook prima te combineren met de producten die gemaakt zijn voor de trails. Zeker wat betreft de accessoires zoals de sokken, die matchende kleuren heeft met de vrolijk gekleurde pet. It’s in the details!

via Rapha