Zo rustgevend is de opbouw van Emil Johansson’s Trek Ticket met SRAM

Tijd voor een beetje mountainbike meditatie… In de serie ‘Built’ van SRAM zie je van begin tot einde hoe een fiets helemaal from scratch wordt opgebouwd. De rustgevende muziek helpt, maar het werkt vooral mediterend omdat je tot in detail kunt genieten van perfect vakmanschap.

In de meest recente editie is de beurt aan de Zweedse freerider Emil Johansson en zijn nieuwe Trek Ticket met SRAM afmontage. Fans van Emil konden live meekijken met de bouw tijdens één van Red Bull Joyride-wedstrijden, waarvan hij er onlangs nog één wist te winnen in het Canadese Whistler.

Powdercoated Pink van Project One

Het opvallendste is de prachtige roze kleur van het frame. Heel stijlvol is de fiets uitgerust met licht babyroze. Powder pink swirl with paisley bandana detailing om precies te zijn. Inspiratie daarvoor kwam uit foto’s van klassieke auto’s, die ook nog bij zijn lichte custom Etnies-schoenen passen door de witte belettering. Het spuitwerk van het aluminium frame was in handen van Project One. De afdeling van Trek waar je fietsen geheel naar wens kunt laten spuiten.

RockShox vering op maat

Met SRAM als afzender van de video, kan natuurlijk niet anders dan RockShox-vering in het frame worden gemonteerd. Je ziet voorin een RockShox Pike Ultimate, die helemaal wordt afgesteld op de wensen van Johansson. De vork is ook gespoten in het zelfde poedergecoate roze als de rest van fiets. Achterin vinden we een ‘standaard’ RockShox Deluxe Ultimate.

Enkele remgreep voor twee remklauwen

Verder is de fiets opgebouwd met SRAM XX1 / X01, Maxxis-banden en Industry9-wielen. Hij maakt geen gebruik van tubeless, maar van Tubolito-binnenbanden die ongeveer dezelfde eigenschappen zouden moeten hebben alleen zonder geknoei met sealant. Emil kan zitten op een Sixpack EJ Saddle zadel van een soort bruin kunstleer en de Trek Ticket heeft een SBONE G3 single-speed derailleur om de ketting op spanning te houden. Slechts één remgreep bedient twee SRAM BB7 Road remklauwen, die niet hydraulisch maar met een kabel worden aangesloten op elkaar.

Bekijk alle details in de Built-video en kom helemaal tot rust.