Veluwse MTB Competitie in Ede / Lunteren komt eraan

In de winter van 2023-2024 kun je meedoen aan een reeks laagdrempelige mountainbikewedstrijden op en rond de Veluwe. Met het afgelasten van Soest vanwege ijsvorming, komen nu de laatste drie wedstrijden aan bod. In omgekeerde volgorde: Oldebroek, Deventer en op zaterdag 27 januari 2024 die van Lunteren. We kijken vast vooruit op de laatste met beelden van vorig jaar.

Hoogtemeters in Lunteren

Van alle parcoursen uit de Veluwse MTB Competitie heeft de wedstrijd in Lunteren het meeste klimwerk. Het is een locatie die zich ook prima zou lenen voor landelijke of misschien zelfs internationale wedstrijden. De zandafgraving op de Goudsberg zorgt voor hoogteverschil dat ideaal is voor veel en steile klimmetjes in een mountainbikeparcours. Daarnaast is het terrein uitgestrekt en voorziet het in verschillende soorten ondergrond. Dat de organisatie van de competitie daar al jaren dankbaar gebruik van maakt, lees je in ons uitgebreide verslag van vorig jaar.

Ook als je de eerste wedstrijden hebt gemist, kun je nog steeds meedoen met komende wedstrijden. Je kunt namelijk ook per wedstrijd inschrijven. In leeftijdscategorieën van jong tot oud vinden van 9.00 tot 16.00 uur wedstrijden plaats voor iedereen met een KNWU (dag-)licentie of lidmaatschap bij de NTFU. Hoewel dit parcours uitdagend is, heeft de organisatie als doel deelname laagdrempelig te houden. Zo zijn echt technische passages altijd voorzien van chicken run.

Voor publiek is het goed geregeld in Lunteren. Kinderen kunnen zich goed vermaken op het grote binnenveld, op de delen waar de renners niet rijden en natuurlijk wordt er ook voorzien in de nodige koek en zopie. Parkeergelegenheid is er ruim voldoende aan de Hessenweg, waarna het nog zo’n 300 meter naar beneden lopen is om bij het parcours te komen. De actuele indeling van de leeftijdscategorieën en tijdschema’s vind je op de site van de organisatie. Zien we je daar?

Meer over Veluwse MTB Competitie.