Special edition voor de Canyon Lux World Cup CFR ter ere van 20-jarig bestaan Cape Epic

Het was alweer de twintigste editie van de Cape Epic dit jaar, en dat is voor Canyon een goede reden om een special edition uit te brengen van de Lux: de Canyon Lux World Cup CFR Untamed. Niet alleen voor de renners van het Canyon-Sidi MTB team, maar er zijn er ook 100 stuks beschikbaar voor het grote publiek. En dat is leuk, want naast een speciaal design zijn de specificaties van deze uitvoering ook daadwerkelijk anders.

Vergelijking met springbok in design én eigenschappen

Het design én de eigenschappen van de Untamed versie van de full-suspension Lux zijn geïnspireerd op hét dier van Zuid-Afrika: de springbok. Je ziet de kleuren van dit prachtige dier terug in het design van de mountainbike, maar daar stopt het niet. Want volgens Canyon is de Lux World Cup CFR Untamed net als een springbok wendbaar, licht, snel en vol energie. Een mooi bedachte vergelijking als je het mij vraagt. De kleuren van de springbok komen terug in het frame, en net als een springbok zelf is ook de onderkant van deze mountainbike wit.

Gewijzigde specificaties: keuze voor DT Swiss

Maar naast het design zijn er dus nog meer wijzigingen voor de Lux World Cup ten opzichte van de standaard versies van deze mountainbike. Canyon kiest namelijk qua achterdemper, voorvork, dropperpost en wielen voor DT Swiss. De voorvork is de F 232 One met een veerweg van 110 millimeter, en de achterdemper is de R 232 One. De achterdemper heeft een veerweg van 100 millimeter. De dropperpost is dan weer de D 232 One van DT Swiss. De carbon wielen zijn de nieuwe DT Swiss XRC 1200, tubeless ready met hookless velgrand.

Verdere afmontage met CeramicSpeed, Schwalbe, Shimano en Stages

Het carbon frame weegt 1575 gram (maat M) en is volgens Canyon één van de lichtste full-suspension frames op de markt. Qua groepset zien we Shimano XTR 12-speed met een 34-tands kettingblad en een 10-51 cassette, en ook de remmen zijn van XTR. Andere componenten die opvallen zijn een one-piece carbon cockpit van Canyon, een CeramicSpeed trapas en een Schwalbe Racing Ralph achterband in combinatie met een Racing Ray voorband. Via Canyon zijn er 100 mountainbikes in deze speciale uitvoering verkrijgbaar, voor een prijs van € 8.149,-. Snel bij zijn dus…

Meer info via Canyon.