Schmolke TLO XC Race wielset weegt 1280 gram

Dat ze bij Schmolke verstand hebben van carbon mag geen nieuws meer zijn, aangezien ze al sinds 1992 bestaan als bedrijf dat high-end fietsonderdelen maakt van carbon. En zo ook deze TLO XC Race wielset. Dat ze deze wielset als race hebben bestempeld zie je ook terug in het gewicht. Want als je ergens gewicht kan besparen met een MTB dan is dat wel met een lichte set wielen.

De set van Schmolke weegt dan ook 1280 gram. Wat krijg je daarvoor? Een 29 inch, 28 mm hoge wielset welke uiteraard tubeless ready is. De binnenbreedte van de velg is 25 mm en de buitenbreedte is 31 mm. De naven zijn de Extralite Hyperboost 3 waarbij je voor een 15 mm steekas hebt en achter een 12 mm. Bij de kassa moet je dan een serieus bedrag afrekenen, namelijk € 3090,-.

Dat kan nog iets goedkoper wanneer je kiest voor DT Swiss 180 boost naven (zie ook sommige foto’s). Dan komt de prijs op € 2670,- maar dan komt er ook 110 gram gewicht bij. Keuzes.

Lekkere wielset voor je cross country wedstrijdjes. En bovenal een wielset voor de weight weenies die er wel wat voor over hebben.

Meer info via Schmolke