Rotor INspider powermeter nu ook voor Shimano MTB cranks

Een paar maanden geleden kwam het nieuws dat de Rotor INspider vernieuwd was. Deze INspider is een powermeter die in combinatie met de spider wordt geleverd. Voorheen was deze alleen compatibel met Rotor’s eigen cranks. Daar komt nu verandering in want de nieuwste Rotor INspider powermeter is compatibel met Shimano MTB cranks.

De INspider heeft een BCD of steek van 100×4. Daarop passen ronde en ovale Q-Rings kettingbladen van 30T, 32T, 34T of 36T. Nu zijn ze compatibel met Shimano cranks, om precies te zijn met XTR 9100, XT 8100 en SLX 7100. Zonder kettingblad weegt de aluminium INspider 99 gram.

De oplaadbare accu moet 350 uur meegaan en de verbinding maak je met ANT+ of Bluetooth smart. De nauwkeurigheid is +- 1,5%. Qua waterbestendigheid krijgt hij een IP67 rating wat inhoudt dat hij dompeldicht is. (max 30 minuten op 1 meter diepte). Dat is meer dan genoeg tegen regen en plassen. De Rotor Inspider powermeter zonder kettingblad kost € 449,-. Maar je kan er bij rotor ook een complete set van maken.

Meer info via Rotor