Rockrider Race 940S mengt zich in top van UCI Wereldbeker

De eerste cross country wereldbeker van Nové Město ligt al weer een tijdje achter ons, maar toch grijpen we graag nog even terug naar een opvallende verschijning. Het mountainbikemerk Rockrider domineert vooral de markt met goedkope instapmodellen, maar ook op het hoogste niveau zijn ze nu nadrukkelijk aanwezig. Joshua Dubau werd knap tweede achter Pidcock op zijn Rockrider Race 940S. We nemen die eens onder de loep.

Model 2023 voor Rockrider Ford Racing Team

Begin dit jaar presenteerde Rockrider – het huismerk van Decathlon – hun vernieuwde full suspension model: de Race 940S. Opvallendste vernieuwing is de achtervering die ten opzichte van model 900s meer naar boven en parallel aan de bovenbuis verhuist. Eigenlijk in lijn met een ontwikkeling die we bij alle grote merken zien. De Rockrider Race 940S is nog niet verkrijgbaar voor de consument, dus alleen het Franse Rockrider Ford Racing Team van Dubau rijdt ermee. Op het eerste gezicht kan de mountainbike zich echt wel meten met gerenommeerde merken en de prestatie van Dubau in Nové Město bevestigt dat natuurlijk.

De mountainbike van Dubau en zijn team is gespoten in een frisse celeste kleur, die verdacht veel weg heeft van het officieus geclaimde Bianchi groen. De gouden accenten worden benadrukt door de TRP Slate-remset. Ook de voorvork is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ook een Franse keuze. Het merk Manitou voorziet de fietsen van dempers, waarbij het lijkt op een prototype van de R7. Ook de wielset is natuurlijk Frans. De mountainbike van Dubau rolt op een set Mavic Crossmax SL Ultimate, voorzien van Hutchinson Racing Lab Kraken. De pedalen hebben evenees de Franse slag: Look X-Track Race Carbon.

De nieuwe Rockrider Race 940S van het hele team is afgemonteerd met de nieuwste SRAM XX SL groepset, inclusief de ingebouwde powermeter. In de productvideo zie je deze nieuwe bike in ongeveer dezelfde samenstelling in beweging.

Meer info bij Ford Rockrider Racing Team.