Nieuwe Fizik Vento Ferox Carbon off-road fietsschoen

Dat is even een opvallend kleurtje, Lilac/white noemt Fizik de kleur van deze nieuwe off-road fietsschoen. Paars, zwart, wit en fluor geel is wat ik zie. Heel gewaagd, maar wel gaaf. In ieder geval veel spannender dan de zwarte versie van de schoen. Niet alleen de kleur is nieuw. De hele schoen is nieuw en heeft de naam Fizik Vento Ferox Carbon.

Stijfheidsindex 10

Het is een lichte off-road schoen voor trails of CX ritjes. De X1 carbon zool met de stijfheidsindex 10 verraad dat het geen schoen voor de comfortritjes is. Als je het vergelijkt met de Fizik Terra Atlas schoen met de stijfheidsindex 5, dan is duidelijk dat dit een erg stijve zool is.

De buitenkant is gemaakt van een geweven mesh materiaal dat tegen een stootje moet kunnen. De schoen heeft een Boa Li2 sluiting waarbij de draad kruislings naar voren over de schoen loopt. De hoofdsluiting is een grote klittenbandsluiting. De zool heeft een full ud carbon zool waar de stijfheid vandaan komt, maar lopen doe je op het profiel van rubber. Aan de voorkant zitten twee studs, altijd handig als je veel modder tegenkomt.

Het gewicht van deze Fizik Vento Ferox Carbon fietschoen is 297 gram en hij kost € 299,-. Het is niet de duurste XC schoen van Fizik, maar het is aan de prijs en specs te zien wel een van de topmodellen.

Meer info via Fizik