Nieuwe fietscomputers van Giant, de Dash 200-series

Afgelopen week lanceerde Giant hun nieuwe fietscomputers. De Giant Dash M200 en de Dash L200 fietscomputers, die ze samen met Stages hebben ontwikkeld. Niet de eerste keer dat deze twee partijen elkaar vinden want Giant en Stages werkten ook samen bij de ontwikkeling van Stages’ indoortrainer. Met de Dash 200 serie hebben ze twee nieuwe full color GPS fietscomputers met een waslijst aan mogelijkheden.

Giant Dash M200 of L200

De twee computers zijn bijna identiek. Het grootste verschil zit in de afmeting en de naam zegt wat dat betreft genoeg. De Dash L200 is de grote (Large) versie en de Dash M200 is een slag kleiner (Medium). Het verschil is ook dat het scherm van L200 met 2,7 inch iets groter is. Bij de M200 is deze namelijk 2,2 inch. Qua helderheid en resolutie is het bij beiden het Everbrite OCA scherm met een resolutie van 240 x 320 pixels. Dit scherm heeft een automatische dimmer die zich aanpast aan het licht buiten. Door het grotere scherm van de L200 kan je hier in totaal 14 gegevensvelden op kwijt en bij de M200 zijn dit er maximaal 10.

Op de computer kan je meerdere profielen instellen, met daarin verschillende datavelden die je in beeld hebt. Aan de hand van de sensoren die je aan de computer koppelt, kan de Dash ook automatische profielen maken. Wil je zelf graag bepalen wat je op je scherm ziet, kan je dit natuurlijk ook handmatig instellen. Dit kan op de Dash zelf of via de Stages Cycling app. Via deze app kan je ook je accounts van bijvoorbeeld Strava of Komoot koppelen, zodat al je ritten en routes automatisch worden gesynchroniseerd.

Fietsspecifieke kaarten en e-bike compatible

Op de Giant Dash kan je zelf kiezen welke kaarten je wilt downloaden. Hij heeft 16 GB aan geheugen en op de Dash kan je de landen selecteren waarvan je wilt dat de kaarten worden gedownload. Dit gaat trouwens het snelst als je de Dash even aan je Wifi koppelt. Naast Wifi heeft de Dash ook ANT+ en Bluetooth om sensoren te koppelen. Dus als je bijvoorbeeld een Giant Trance E-MTB hebt, kan je de Dash koppelen en de batterijstatus en het ondersteuningsniveau zien.

De Dash computers maken gebruik van specifieke kaarten voor het fietsen. Deze worden in kleur weergegeven waardoor je het verschil tussen trails, paden of verharde wegen goed moet kunnen zien. De Giant Dash heeft een IP57 water en stof-beschermingsrating. De computer heeft aan de voorkant vier knoppen om door de verschillende schermpjes te kunnen bladeren of je training te starten of stoppen. Voordeel van fysieke knoppen is dat dit ook met handschoenen lekker werkt.

De Giant Dash L200 en M200 zijn vanaf nu beschikbaar. Voor de grotere L200 computer betaal je € 329,95 en voor de M200 ligt de prijs op € 279,95.

Alle details zijn te vinden op de website van Giant.