Nieuwe Cube Stereo One77 Race 29 enduro MTB voor 2022

Cube heeft voor 2022 een aantal nieuwigheden, waarvan deze enduro MTB er een is. Het aluminium frame en daarmee dus de geometrie, is veranderd. De zitbuis is ietsje korter geworden waardoor de standover hoogte iets lager is. Hierdoor heb je iets meer vrijheid. Ze hebben dit jaar ook een maat XXL toegevoegd voor als je altijd iets te groot was voor de fiets. De balhoofdhoek is iets afgevlakt voor iets meer controle. Je kan de balhoofdhoek aanpassen met de angle-set naar 63,8 of 64,4 graden.

Geometrie van de Cube Stereo One77 Race

Het is een 29er met een 170 mm veerweg voor en achter. Deze komt van de RockShox Zeb Ultimate voorvork. En dat is een dikke! Met binnenpoten van 38 mm en de Charger 2.1 RC2 demper. De achterdemper komt ook uit de RockShox stal met de Super Deluxe Ultimate. Misschien ten overvloede maar beide zijn aan te passen in zowel compressie als rebound. Wil je in een later stadium misschien demper met een staalveer monteren, dan past dat ook in dit frame.

Hier de optie om te wisselen tussen staalveer (coil) of luchtvering.

De mtb is verder afgemonteerd met 1X Shimano XT 12-speed met achter een 10-51 cassette. Voor zit er standaard een 30T tandwiel op. De remklauwen hebben 4 zuigers. De wielen zijn de Evolution SL van Newmen. De 150 mm dropper post is van Cube zelf.

Prijzige bike denk je misschien. Gezien wat je ervoor krijgt, valt het toch mee met € 3699,- op het prijskaartje. Lekker voor als je naar de bergen gaat, of wanneer je een bikepark wilt bezoeken.

Via Cube