Fizik brengt met Pedaled een special edition van de Ergolace GTX mountainbikeschoenen uit

Het Italiaanse schoenenmerk Fizik brengt samen met het Japanse kledingmerk Pedaled een special uit van de bestaande Fizik Ergolace GTX mountainbikeschoenen. De special edition gaat vooral om een leuk design, en dat is goed geslaagd als je het mij vraagt. Fizik en Pedaled vallen beiden onder de Selle Royal Group, een overkoepelend bedrijf waar bijvoorbeeld ook Crankbrothers onder valt. De schoenen zijn bedoeld voor off-road avonturen zoals bikepacken.

Veterschoen met Gore-tex

De Ergolace GTX hebben veters, en die zijn niet in het midden geplaatst maar een stukje naar de buitenkant. Zo heb je minder kans dat je veters in aan je fiets blijven haken. Er is gekozen voor 3-laags Gore-Tex om de schoenen waterdicht te maken. De schoen weegt 389 gram en de X2 buitenzool heeft een stijfheidsindex van 3, en dat betekent dat de zool behoorlijk flexibel is. En dat mag ook wel, want de schoen is gemaakt om ook van de fiets af comfortabel te zijn. Verder heeft de schoen loopvlak met veel grip van het merk Vibram.

Een mooi kleurenpallet

Fizik en Pedaled noemen de kleur van de schoen kortweg donkerrood, maar daar doe je het design toch echt tekort mee. Want inderdaad, een groot gedeelte van de schoen heeft een bordeauxrode kleur die neigt naar bruin, maar we zien ook nog een aantal andere kleuren. De zool heeft een lichtbruine kleur en de zijkant van de schoenen hebben een zandkleur. Die zandkleurige zijkant is voorzien van zwarte verticale streepjes.

Als je goed kijkt zie je in de zwarte rubberen zijkant de merknaam Fizik staan, maar echt opvallen doet het niet. Op de neus van de schoen zien we het logo ook staan. Op de andere zijkant staat in hele grote pastelroze letters Gore-Tex, en die kleur vind je ook weer terug op het lipje aan de achterkant van de schoenen. Ook de binnenzool heeft een pastelroze kleur en daar staan beide merknamen benoemd.

Zand, donkerrood, lichtbruin, pastelroze en zwart. De kleuren samen maken een mooi kleurenpallet, en dat staat deze mountainbikeschoenen goed. Ondanks dat er best wat kleuren zijn gebruikt is het niet een hele drukke schoen, want de kleuren gaan echt goed samen.

De special edition kost € 210,- en is daarmee € 21,- duurder dan de standaard versie van deze schoenen, en dat is het wat mij betreft zeker waard. Dat ligt echt aan het design, want dat vind ik gewoon een stuk mooier dan de standaard versie. Pedaled heeft een goed invloed gehad zullen we maar zeggen. De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36-48 en de maten 37 tot en met 47 zijn ook verkrijgbaar in halve maten.

Meer info via Fizik en Pedaled.