Eerste wedstrijd uit de FPS Bouw MTB Cup

Zondag werd het offroad parcours van wielervereniging RTC De Stofwolk in Eibergen het decor van de eerste wedstrijd uit een nieuwe MTB Cup in Oost-Nederland. In samenwerking met de organisatie houden we je deze zomer op de hoogte van de competitie.

Vijf wielerverenigingen organiseren samen met het bedrijf FPS Bouw uit Almelo deze zomer op vijf locaties in Oost Nederland een laagdrempelige en toegankelijke competitie voor jong en oud – en man en vrouw. Een zonnig en droog parcours in Eibergen werd de vuurdoop voor de initiatiefnemers en deelnemers, met een opkomst in maar liefst dertien categorieën.

Na inschrijving en ontvangst van de stuurbordjes en een bidon werd door de eerste categorieën het parcours verkend. Met een opkomst van ruim 150 deelnemers waren de verschillende categorieën met zowel jeugd als volwassenen goed gevuld. De meiden en dames waren wel wat ondervertegenwoordigd, maar dat mocht de pret niet drukken.

De Stofwolk heeft een uitdagend eigen parcours met hindernissen zoals drops en een brug. Rond 9.15 uur kregen categorie 1 en 2 het startsein en verdeeld over de dag gingen de wedstrijden door tot de laatste wedstrijd van categorie 10 en 11 om 13.52 uur.

Natuurlijk werden sportieve duels uitgevochten, maar plezier voerde bij zowel deelnemers als publiek de boventoon. Na afloop van elke wedstrijd werden de drie besten per categorie gehuldigd met medailles tijdens een officiële podiumceremonie.

Alle uitslagen en alle foto’s vind je op de site van de FSP Bouw MTB Cup, waar je uiteraard ook kunt inschrijven voor de rest van de competitie. Op naar volgend weekend, want de volgende wedstrijd is zondag 10 juli op het Hulsbeek in Oldenzaal!