Nieuw: toegankelijke mountainbike competitie in Oost-Nederland

Vijf wielerverenigingen in Twente, Salland en de Achterhoek slaan de handen ineen voor de organisatie van een competitie met mountainbikewedstrijden in het Oosten van Nederland. Iedereen die in competitief verband wil mountainbiken is in ons land al snel aangewezen op het handjevol wedstrijden dat de KNWU in Nederland organiseert, waarbij met de aanvraag van een wedstrijdlicentie de deelname niet altijd laagdrempelig is. De nieuwe FPS Bouw MTB Cup is er voor iedereen en bij MTBblog.nl kun je de wedstrijden volgen.

Vijf wedstrijden met een klassement

Het Almelose bedrijf FPS Bouw is initiatiefnemer van de nieuwe mtb-competitie. Samen met de wielerverenigingen van Eibergen, Oldenzaal, Nijverdal en Enschede organiseren zij deze zomer een reeks wedstrijden met maar liefst 13 leeftijdscategoriën, van 10 jaar tot een 50+ categorie. De wedstrijden zijn goed bereikbaar en toegankelijk voor zowel de fanatieke recreant als de wedstrijdrijder. Je hoeft geen lid van een vereniging te zijn en je kunt meedoen met een NTFU lidmaatschap of KNWU (dag-)licentie. Afzonderlijke deelname aan enkele wedstrijden is mogelijk, maar voor het klassement moeten volwassenen minimaal drie en de jeugd minimaal vier wedstrijden uit de competitie rijden.

Eerste wedstrijd op zondag 3 juli in Eibergen

RTC de Stofwolk in Eibergen organiseert zondag de eerste wedstrijd uit de competitie. Van ongeveer 8.30 tot 14.30 uur kun je terecht op het parcours bij de wielerbaan van de vereniging. Deelname kost 5 euro per individuele wedstrijd of 15 euro voor alle wedstrijden. Inschrijven kan direct via de site of bij aankomst op de locatie. In samenwerking met de organisatie brengen wij deze zomer verslag uit van de wedstrijden in de nieuwe FPS Bouw MTB Cup.

Meer info, het programma en inschrijven via FPS Bouw MTB Cup.

Wedstrijden zomer 2022

Het programma met indicatief tijdsschema vind je op de website van de organisatie.

 • zondag 3 juli, RTC De Stofwolk in Eibergen
         – Rietmolenseweg 5, 7151 MD, Eibergen
   
 • zondag 10 juli, Het Twentse Ros in Oldenzaal, Hulsbeek
         – Bornsedijk 105, 7576 PG, Oldenzaal ( ’t Hulsbeek P6)
   
 • zondag 11 september, CC’75 in Nijverdal
         – Duivecatelaan 4, 7443 PS , Nijverdal
   
 • zondag 18 september, EWV Het Oosten in Enschede (alleen de jeugd categorieën)
        – Geessinkweg 148a, 7544 RB, Enschede
   
 • zondag 2 oktober, Klein Verzet in Enschede
        – Blikkersmaatweg , Recreatiepark Het Rutbeek, Enschede