Eerste indruk: lekker sleutelen met de Birzman Y-Grip S

Birzman maakt simpel, duurzaam en functioneel gereedschap voor fietsen en dat willen we natuurlijk graag voor je testen op een mountainbike. Uit het assortiment van professionele gereedschapskoffers, pompen en andere fietsaccessoires werk ik een tijdje met de tool die ik toch het meest in je handen hebt tijdens het prutsen aan fietsen: de inbussleutel.

Solide tool met handige toevoegingen

Grote kans dat je al een Y-sleutel in je gereedschapkist hebt liggen, maar bij Birzman hebben ze daar toch nog twee handige dingen aan toegevoegd die ik niet eerder heb gezien. Middenin zit een magneet die je kunt gebruiken om kleine schroefjes bij de hand te houden of waarmee je de sleutel aan metaal rondom je werkplek kunt ophangen.

Ook is de Y-Grip S voorzien van de zogeheten Rotery Sleeve. Daarmee kun je met één hand de sleutel goed op z’n plek houden, terwijl je met een andere hand de inbusjes kunt vastdraaien. Verder ligt de sleutel ontzettend solide in de hand, ligt het stevige handvat lekker in de hand en is het metaal in de sleutel ontzettend hard. Je zult eerder je boutjes doldraaien, dan de sleutel stukdraaien.

Drie uitvoeringen voor inbus en Torx

De Y-Grip S sleutel van Birzman is beschikbaar verschillende varianten. Ik testte de versie met inbussen van 4, 5 en 6 mm. Een sleutel met kleinere maten van 2, 2.5 en 3 mm is ook verkrijgbaar en voor Torx-boutjes is een uitvoering met T10, T25 en T30. Alle sleutels hebben een prijs van € 14,95 per stuk.

Meer info via Birzman