wolf tooth

Dropper post sores? Wolf Tooth heeft wellicht de oplossing

Soms werkt het prima, maar er blijft nogal eens wat te wensen over als het gaat om de dropper post, en dan met name de bediening. Of je kan je er niet goed bij of het werkt simpelweg niet fijn. Wolf Tooth biedt hulp!

Zoals gezegd, af en toe werkt het allemaal prima, maar zeker niet altijd. Ben je niet helemaal tevreden over de bediening van je dropper post dan kan je daar wat aan doen. Want niets zo vervelend als je tijdens het fietsen gaat ergeren aan een slecht functionerende hendel. Nergens voor nodig ook.

ReMote

Bij Wolf Tooth zijn ze goed in onderdelen en accessoires voor je fiets. Die maken ze allemaal zelf in Minnesota. En de bediening van je dropper post is precies zo’n ding voor ze. Ze hebben de ReMote Standard en ReMote Light Action hendels die beide volgens dezelfde principes werken.

Wolf Tooth ReMote Standard lever

De hendels worden volledig uit aluminium vervaardigd. De hendel gebruikt een 21 mm gesealde cartridge kogellager. Die is groter dan je in andere hendels ziet en moet de bediening lichter en dus makkelijker maken. Zoals je ook op bovenstaande foto ziet, zit de hendel dicht tegen het stuur. Hier hebben ze bewust voor gekozen zodat je snel bij de hendel kan.

De hendel kost € 76,- en als hij bij de eerste de beste crash kapot gaat is dat toch een beetje jammer. Vallen komt nu eenmaal voor en daar hebben ze ook over nagedacht. De as van de hendel is een faillure point, dat breekt als je valt. Dit kost slechts € 2,95 om te vervangen. Alle ReMote zijn er in zwart maar nu ook in een gelimiteerde oplage in blauw, rood en groen.

Wolf Tooth ReMote Light Action lever

Ze hebben de ReMote Standard, maar ook de ReMote Light Action. Deze heeft een langere hendel waardoor er minder kracht nodig is (zo’n 30 tot 40%). Handig voor als je dropper wat zwaar gaat of als je het fijner vindt als het lichter gaat. Deze kost ook € 76,-. De Wolf Tooth ReMote hendels zijn compatible met nagenoeg elke dropper post. Check vooral de tabel waarin ook te vinden is of je beter de Standard of de Light Action kan gebruiken. Op de site zie je ook welke ReMote het beste bij jou setup past, dus Shimano, SRAM, Magura, etc.

ReMote BarCentric voor als het druk is op je stuur

Mooi zo’n hendel, maar soms zitten er al een paar andere. Dan komt de ReMote BarCentric van pas. Voor als je een lockout hendel of een voorderailleur gebruikt. De een zit de ander al snel in de weg. De BarCentric draait via een groter lager van 15 mm breed om je stuur heen.

Wolf Tooth ReMote BarCentric

ReMount, voor als je huidige hendel anders moet

Je huidige hendel werkt wellicht goed, maar zit misschien niet op de ideale plek. Het kan veel fijner zijn als de hendel een kwart slag gedraaid zit. Daar hebben ze de ReMount voor, in verschillende smaken en is vooral geschikt voor 1x setups omdat de hendels elkaar anders te veel in de weg gaan zitten. Hieronder in de vorm van een cilinder die haaks aan en op je stuur zit. Daaronder een variant voor aan de SRAM MatchMaker klemmen. Ze hebben ook nog een Shimano I-Spec A, B en II oplossing.

Via Wolf Tooth