De Vento Proxy is de nieuwste offroad fietsschoen van Fizik

Het Italiaanse schoenenmerk Fizik heeft een kekke nieuwe offroad schoen, de Vento Proxy. Wat opvalt zijn de frisse kleuren en de vele ventilatiegaten. De fietsschoenen zijn verkrijgbaar in drie kleuren en hebben één BOA als sluiting. In het assortiment van Fizik komt deze meer betaalbare schoen onder het carbon topmodel, de Ferox. Toch is de schoen is volgens Fizik ontwikkeld voor competitieve mountainbikers.

De schoenen wegen 326 gram per stuk en hebben een X3 kunststof buitenzool. Het loopvlak is voorzien van grote rubberen noppen. Op de Fizik-schaal van 12 scoort de zool qua stijfheid een 8. Minder stijf dan het carbon topmodel van Fizik, maar dat verhoogt wel het loopcomfort van deze schoenen. Wat opvalt aan de mesh bovenkant zijn de vele ventilatiegaten die we zien. Niet alleen op de bovenkant, maar de ventilatiegaten lopen door tot aan de zijkanten van de schoen.

Creatieve kleursamenstelling

De creatieve afdeling bij Fizik mocht lekker losgaan, want de combinatie van kleuren is best gewaagd te noemen. De basis van de schoen is koraaloranje, met paarse vlakken en fluorgroene details. Lekker hoor! De merknaam Fizik staat subtiel op de zijkant van de schoenen. De BOA-sluiting is zwart, net als de bijbehorende draad. De zool is lichtgrijs, in combinatie met zwarte vlakken.

Naast de kleur op de foto’s is de schoen er ook nog in de kleur zwart en de kleur Sky Blue Reflective, een donkerblauwe schoen met lichtblauwe vlakken en roze details. Die kleuren zie je hieronder. Maar persoonlijk vind ik de kleur Coral / Purple die je op de andere foto’s ziet verreweg het leukst. De schoenen zijn in 23 maten verkrijgbaar, variërend van 36 tot en met 48. De schoenen kosten € 229,-.

Meer info via Fizik.