De UCI mountainbike kalender van 2024

We moeten er nog even op wachten, maar op 12 april start dan eindelijk het nieuwe mountainbikeseizoen! Op de kalender met wereldbekers van de UCI zien we verschillende nieuwe locaties, maar gelukkig ook ‘klassiekers’ als Nové Mēsto en Val Di Sole. Daarnaast is het ook nog eens een Olympisch jaar, dus wij kijken alvast reikhalzend uit naar dit seizoen.

Veel nieuwe locaties

Op de kalender staan vijf locaties waar de wereldbeker nog niet eerder is geweest, en dat is een mooie ontwikkeling. De eerste twee wereldbekers zijn op nieuwe locaties, namelijk in Brazilië. In Mairiporã en Araxá wordt voor het eerst een wereldbeker Cross-country georganiseerd, en dan ook nog eens de seizoensopeners! Ook de wereldbekers in Crans-Montana (Zwitserland) en Lake Placid (Verenigde Staten) zijn nieuw op de Cross-country kalender. Verder is Bielsko-Biala in Polen nieuw voor de downhillers.

Olympische Spelen en wereldkampioenschappen

2024 is natuurlijk een Olympisch jaar en ondanks dat dit evenement niet op de UCI kalender staat is het toch zeker het vermelden waard. Want op 28 en 29 juli is het mountainbiken geblazen in Parijs, met hoogstwaarschijnlijk onze ‘eigen’ Mathieu van der Poel aan de start op jacht naar een medaille. En dan is er ook nog eens het WK in Andorra, dat plaats zal vinden van 28 augustus tot en met 1 september.

In onderstaande video zie je een recap van afgelopen seizoen. Meer info via de UCI.