De donkere dagen in met het nieuwe Rapha Trail Gore-Tex Infinium Jacket

Zeg je een naderende winter, dan zeg je Gore-Tex. De dagen worden korter en kouder, waardoor we sinds jaar en dag zijn overgeleverd aan de stof die Bob Gore in 1969 pardoes uitvond. Natuurlijk zijn er inmiddels alternatieven, maar Rapha presenteert nu een jack voor het vierde jaargetijde met de GORE-TEX Infinium-stof.

Eigenschappen van het Gore-Tex Infinium

Inmiddels is Gore-Tex natuurlijk een imperium in de outdoor, met allerlei soorten stoffen en een flink aantal patenten. Ook Rapha vermeld keurig het patent van de Infinium-stof. Ik moet me een beetje een weg banen door de marketingtermen, maar volgens mij is dit de kern: een drielaags stof die stretcht, zacht van binnen is en waterafstotend. Zoals je van een goed (winter-)jack mag verwachten is de stof ademend en winddicht. Zo wordt de Infinium bijvoorbeeld ook gebruikt in windstopper handschoenen en jassen. De stof is volgens Gore-Tex overigens niet geheel waterdicht, maar wel voorzien van de durable water repellent (DWR) coating die zorgt dat het water afstoot en de stof wel ademend blijft. Daarnaast zou de stof lichtgewicht zijn en weinig volume hebben, waardoor de jacket makkelijk opbergt.

Looks en features van de Trail GORE-TEX Infinium Jacket

Rapha staat wat mij betreft bekend om hoogwaardige en functionele kleding verwerkt in uiterst stijlvolle looks. De gewaagde paars variant springt voor mij het meest in het oog, zeker als je weet dat de bomen en bossen nu weer donker dennennaald-groen en vallend eikenblad-bruin kleuren. Verder is het jack verkrijgbaar in zwart/grijs, marine blauw en het turquoise van het trail shirt dat ik eerder al testte. De jas is voorzien van een binnenzak en een borstzak aan de buitenkant, maar wat echt lekker tijdens regenachtig weer is de capuchon die over je helm past en kan worden strak getrokken met een elastiek. Verder heeft hij een lekker hoge kraag, die je nek goed uit de wind houdt.

Kortom, ik krijg het al warm zonder dat ik het jack draag. Het enige waar ik een beetje van schrik is de aanschafprijs, maar voor € 325,- zit je dit najaar ongetwijfeld warm en droog op je mountainbike.

Meer bij Rapha.