Cannondale Kids Trail Plus 20 mountainbike voor kinderen tussen 5 en 8 jaar

Onlangs in het wild gezien: de Cannondale Kids Trail Plus 20. Ik werd meteen afgeleid, want een kereltje van naar schatting 6 jaar was heel behendig de mountainbikeroute van Renkum aan het bedwingen, toen ik hem en zijn vader achterop reed. Het gemak waarmee hij remde en schakelde, samen met de opvallende uitstraling van het fietsje, maakte dat ik bij het voorbij rijden het jongetje toeriep: “Gave fiets man!”

Gunstige prijs

Nou schrijf ik wel vaker over mountainbikes voor kinderen, maar opnieuw over deze omdat ik – eenmaal thuis – tot de ontdekking kwam dat deze Cannondale Kids Trail Plus 20 van het jongetje aantrekkelijk betaalbaar is. Met een adviesprijs van € 449,- is deze mountainbike voor kinderen tussen 5 en 8 jaar een stuk aantrekkelijker geprijsd dan bijvoorbeeld de 16 inch Early Rider zonder versnellingen waar ik eerder over schreef. Vaak valt me op dat de prijzen voor kindermountainbikes tussen merken sowieso flink uiteenlopen, terwijl de specificaties redelijk gelijk zijn.

Deze Cannondale is voorzien van Tektro schijfremmen en schijfremmen wil je, kan ik uit ervaring vertellen. Het gemak en de controle waarmee ze leren remmen, geeft ze snel ontzettend veel zelfvertrouwen en plezier. Doordat de remmen goed aangrijpen, zijn ze niet bezig met het remmen op zich, maar met remmen als onderdeel van besturen. De remmetjes op deze MTB zijn niet hydraulisch, maar met mechanische kabel waardoor je ze makkelijk bijstelt zonder te kliederen met olie. Hydraulisch is misschien krachtiger, maar met een laag lichaamsgewicht van een kind is het verschil waarschijnlijk verwaarloosbaar.

Ook heeft de Cannondale Kids Trail Plus 20 zeven versnellingen van microShift. Die kunnen met een draaishifter worden bediend. Dat is voor kinderen makkelijker dan een drukshifter en daarnaast vind ik de visuele afwerking van de draaishifter mooi gedaan. Geen nummers, maar een schildpad en een haas. Zo hoeven de kinderen niet na te denken over groter tandwiel is lichter, wat in het begin nogal contra-intuïtief is. Ze zien nu in één oogopslag wat het resultaat is van de richting waarheen ze de shifter draaien: sneller of langzamer.

Het aluminium frame is afgemonteerd met 20 inch velgen en 2,6 inch brede banden. Daarnaast is het 30T voorblad op de Prowheel crank met zijbladen afgeschermd, zodat er niet makkelijk losse broekspijpen met vetvlekken ontstaan. De vertanding van de cassette is 11-34, wat de kids een breed bereik geeft. Beschikbaar in stoer en genderneutraal licht roze of knal oranje, maak je zoon of dochter echt de blits.

Meer bij Cannondale.