Assos presenteert nieuwe kledingset voor trail

Zwitserse merken staan bekend om hun precisie. Neem DT Swiss, Suplest en natuurlijk het Zwitsers zakmes, producten omgeven door pure finesse. Dat geldt ook al jaren voor het kledingmerk Assos, dus wanneer zij nieuwe kleding voor de mountainbike onder de naam Motion Mapped presenteren zijn wij er als de kippen bij.

Veel marketing, weinig context en prachtige kleding

Gelijk een kritische kanttekening, dan hebben we dat maar gehad. De presentatie is omgeven met (te-)veel marketingtermen. ‘Unnatural bij nature’ is de slogan van de kledingset speciaal voor trailbikers en als ik eerlijk ben vind ik het na een verdieping nog steeds weinig zeggen over de kleding. Je verwacht misschien natuurlijke materialen of tinten, maar verder dan het vrij vertaalde gevoel van een tweede huid kom ik niet. Dat gezegd hebbende, wat een stijlvolle set! In totaal vallen vijf items binnen de Motion Mapped-collectie die beschikbaar is voor zowel dames als heren.

Trail Jersey bovenstukken in groen en grijs

Voor het bovenlichaam ontwikkelde Assos twee soorten Jerseys, met lange en korte mouwen. Die zijn beschikbaar in de rustige kleuren groen (Schwarzwald Green) en grijs (torpedoGrey). De shirts zijn gemaakt van een soort driehoekstructuur die de ademende eigenschappen ten goede moeten komen. Op de onderarmen van het shirt met lange mouwen heeft Assos hun eigen super stevige dyneRope verwerkt. De pasvorm van de shirts lijkt goed aan te sluiten op het lichaam, maar niet strak of stretchy met voldoende ruimte voor bescherming. Het shirt is € 90,- met de korte mouw en € 110,- met de lange mouwen.

Trail Cargo shorts zonder band of riem

Ook de broek oogt rustig en niet echt baggy, hoewel het wel een echte mountainbike short is. Het bovenste deel is heel stretchy en je hebt dus geen riem of bovenkant die je om je taille aantrekt. Volgens Assos is de broek wel baggy genoeg om kniebeschermers te dragen. De bovenbenen zijn voorzien van twee zakken met rits en achterop vind je alleen een klein Assos-logo. Het karakter van deze short is wederom rustig en de broek is beschikbaar in de kleuren zwart en grijs met een prijs van € 120,-.

Verborgen geheim van de Trail Liner binnenbroek

Het meest in het oog springende item uit de nieuwe collectie (hoewel eenmaal gedragen goed verstopt) is de Trail Liner short. De zwarte binnenbroek oogt extreem ventilerend, is voorzien van subtiele maar zachte zeem en heeft als verborgen geheim uitneembare heupbescherming. Ook deze binnenbroek is voorzien van dezelfde elastische bovenrand als de short en voor de liefhebbers van bib’s is de liner voor heren ook beschikbaar met teugels voor onder je shirt. Heel chic, zo’n een onderbroek. De prijs is € 110,- zonder teugels en € 150,- met teugels.

Meer info via Assos.