Andreas Seewald pakt met Canyon zilver op wereldkampioenschap marathon

Zo’n kleur op je mountainbike kan niet anders dan een zilveren plak opleveren tijdens het wereldkampioenschap marathon (XCM) in Denemarken. De Canyon Exceed CFR waarmee Andreas Seewald het WK reed, werd voorzien van een zilverkleurige chroomlaag. Hoewel de Duitser zijn wereldtitel mocht verdedigen, was hij heel tevreden met de zilveren medaille. Op Instagram vertelt hij dat dit resultaat onverwachts kwam. Als bergspecialist hoort hij in het laag gelegen Haderslev met 1500 hoogtemeters op een parcours van 120 km eigenlijk niet thuis en toch bereikte hij boven eigen verwachting de finale met de uiteindelijke winnaar Samuel Gaze.

Hardtail mountainbike met Ceramic Speed

Hoewel de winnende Pauline Ferrand Prevot juist voor de hardtail koos tijdens het vele klimmen in het wereld kampioenschap cross country, kiest Andreas Seewald juist voor de hardtail op de relatief vlakke ondergronden van het WK marathon. Terwijl een groot deel van de concurrenten en nota bene ook Pauline Ferrand Prevot bij de vrouwen op dit WK marathon weer op een fully rijden. Kortom, de hardtail is nog zeker niet passé en overigens wint Ferrand Prevot (met fully) na het WK cross country short race en olympic ook dit WK marathon.

Als we meer inzoomen op de mountainbike van Seewald zien we CFR frame in maat M met een MVDP carbon cockpit en DT Swiss F 232 voorvork van 100 mm. Ook de XRC 1200 29 inch wielen zijn van het Zwitserse merk en voorzien van Racing Ray (voor) en Racing Ralph (achter) 2.25 banden van Schwalbe. Natuurlijk vind je de beste Shimano-groep (XTR) op deze fiets met een relatief kleine cassette. Het grootste tandwiel is namelijk 45 terwijl een cassette met 51 als grootste ook mogelijk is. Het voorblad is 38 tanden. Daarnaast draait het natuurlijk om efficiëntie en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat je met keramische derailleurwieltjes echt verschil merkt. Niet zo gek dus dat Seewald voor Ceramic Speed kiest. Het totale gewicht van deze fiets komt volgens Canyon op 9.1 kilo.

Meer info via Canyon