Zo klinkt de Canyon Strive CFR en Canyon Strive:On

Misschien ben je bekend met ASMR. Mensen die gevoelig zijn voor het fenomeen ervaren kippenvel als ze intieme en vaak zachte geluiden horen. Denk aan het geluid van haren kammen of het omslaan van een bladzijde. Canyon heeft die rage omarmt met de geluiden van een mountainbike, die juist is gemaakt om met veel kabaal van een berg te stuiteren.

Geluid van enduro

De Canyon Strive is een echte enduro mountainbike, met 170 mm voor en 160 mm achter als travel. Deze mountainbike is uitgerust met een Pedal Mode, want hoewel je vaak naar beneden rijdt met enduro kan klimmen ook onderdeel zijn van de sport. Door de Shapeshifter met een remote aan het stuur in Pedal Mode te zetten, krijgt de achterdemper 20 mm minder travel en komt de bottom bracket 15 mm hoger.

Met het geluid van een ferme klink zet je de Strive weer in Shred Mode met 160 mm travel. Omdat je daar weinig van hoort als je over een rockgarden naar beneden klappert, heeft Canyon de mooiste geluiden voor je verzameld in deze video.

Grappig genoeg heeft de elektrische uitvoering van de Strive weer heel andere ASMR-geluiden voor je in petto. De Strive:On is niet voorzien van Shapeshifter en het frame dankt zijn oorsprong meer aan die van een crossmotor. Deze endurobike met een Bosch-motor van 600 watt piekvermogen en 85 NM koppel levert namelijk weer heel andere intieme geluiden op.

Meer over de Strives via Canyon.