World Cup downhill in het Schotse Fort William – video

Meteen aan het begin van de video hoor je de regen op het starthokje kletteren. De tweede stop van de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup downhill seizoen streek in het weekend van 22 mei neer in het Schotse hart van de mountainbike: Nevis Range in Fort William. En iedereen die daar wel eens naar beneden is gedoken, weet: de track is vaak winderig, nat en guur.

Vrouwen bijten zich stuk op scherpe tijd

De Duitse Nina Hoffmann mag als één van de eerste favorieten naar beneden en zet meteen een onmenselijk snelle tijd neer. Een tijd waar de andere dames zich op stuk bijten, met fouten en vallen tot gevolg. In het tricot van de Duits driekleur bezegeld ze haar onfeilbare run met de overmachtige winst. Check de spannende highlights van de damesrace in de video onderaan de pagina.

Uitslag dames

1. Nina Hoffmann
2. Camille Balanche
3. Myriam Nicole
4. Eleonora Farina
5. Vali Höll

Heren volgen met spannende droneshots

Hoewel bij de vrouwen ook een drone wordt ingezet voor de beelden in het laatste segment, is het vooral bij de heren een hele gave toevoeging. Je volgt de strijd om milliseconden namelijk letterlijk op de voet door de inzet van deze cameratechniek.

Ook de mannenrace start in een flinke bui regen die ook snel weer overtrekt. Naast de natte omstandigheden is ook de wind van Nevis Range berucht. De top van de langste downhill track in dit World Cup seizoen is kaal en wijds. In droge omstandigheden heb ik zelf deze track ook eens bereden. De minste windkracht zorgt op de top voor soms stevige rukwinden die je van richting wil laten veranderen in de lucht, maar ook op de grond. Eén van de moeilijke elementen die de uiteindelijke winnaar Amaury Pierron ook benoemt in het flash interview na afloop. In combinatie met de natte en rotsige omstandigheden vat hij de extreme omstandigheden treffend samen met een Franse tongval: “The Fort is the Fort.”

Uitslag heren

1. Amaury Pierron
2. Thibaut Daprela
3. Laurie Greenland
4. Benoit Coulanges
5. Matt Walker