Warme voeten met de Adidas Velosamba Cold.rdy

Mogelijk heb je de standaard Velosamba schoenen van Adidas weleens gezien, want die zijn niet nieuw. Met de donkere dagen in aantocht heeft Adidas nu wel een nieuwe versie van de Velosamba gelanceerd. De nieuwe Velosamba Cold.rdy is een isolerende fietsschoen in een casual jasje.

Perfecte schoen voor een casual winteroutfit

Een verjaardag, naar je werk of gewoon een gezellig rondje peddelen met een knusse koffiestop; er zijn genoeg redenen om casual op de mountainbike te stappen. Steeds meer baggy mountainbikekleding verschijnt ook in een casual look en daar passen de Velosamba’s goed bij. Ze waren al in drie vrolijke zomeruitvoeringen verkrijgbaar, maar nu kun je ook in de winter genieten van deze schoenen.

De schoenen hebben een warme voering van badstof. Daarnaast ademen ze door de mesh bovenkant en zoals je kunt zien maak je de schoenen vast met vetersluiting. Verder heeft de zwarte schoen reflecterende elementen, voor betere zichtbaarheid in het donker. Ook mooi meegenomen; deze Velosamba is gemaakt van minstens 50% gerecycled materialen.

De zool biedt ruimte voor SPD-plaatjes en is gemaakt van een synthetische loopzool die stevig oogt en die ook geschikt lijkt voor goede grip op een flat pedal. De plaatjes voor SPD pedalen monteer je op een composietplaat van nylon en glasvezel binnenin de zool. Die verdeelt de kracht van het trappen over je hele voet, maar is ook buigzaam genoeg om relaxed op te lopen.

De schoen koop je bij Adidas voor € 150,- per paar, enkel in het zwart.