Verslag van de derde wedstrijd uit de FPS Bouw MTB Cup

Deze zomer ontplooide het bedrijf FPS Bouw in samenwerking met vijf wielerverenigingen uit het Oosten van Nederland een nieuw initiatief. In een vijfdelig competitieverband kunnen zowel beginnende als gevorderde mountainbikers laagdrempelig deelnemen aan regionale mountainbikewedstrijden. Op onze site volgen we de competitie en daarom waren we aanwezig bij de derde wedstrijd uit de reeks in Nijverdal.

Gezellige sfeer rondom uitdagend parcours

Verscholen in de bossen bij sportpark Gagelman in Nijverdal toverde wielervereniging CC’75 voor zowel deelnemers als publiek een interessant parcours uit de grond. Meteen bij aankomst werden we hartelijk ontvangen bij de inschrijfbalie en gedurende de dag zagen we veel gezelligheid, gelach en gemoedelijkheid bij deelnemers en publiek. Met de start- en finishlocatie aan de kruising van de onverharde Peereboomseweg maakte de ronde een aantal lussen door de bossen, waarbij de bezoekers de deelnemers op veel plekken meerdere keren voorbij konden zien komen. De uitdaging van het parcours zat enerzijds in gladde en blootliggende boomwortels die uit de bosgrond naar boven kwamen en anderzijds in het grote aantal pittige en korte klimmetjes. Voor het parcours maakte de organisatie gebruik van een aantal segmenten uit de vaste mtb route ‘Reggedal’, maar de ronde slingerde bijvoorbeeld ook door het Openluchttheater en over het scoutingterrein.

Fanatisme bij iedereen

De nieuwe competitie is bedoeld voor een breed publiek en die afspiegeling werd goed zichtbaar in het deelnemersveld. De opkomst was hoger dan verwacht met sterk uiteenlopende niveauverschillen. De deelnemers worden ingedeeld op leeftijd, met categorieën die op verschillende tijden starten. De starttijden zijn voor jeugd ’s morgens vroeg, voor jong in de loop van de ochtend naar oud in de middag. Hoewel de niveaus per categorie dus flink uiteen liepen, was door het grote deelnemersveld voor alle deelnemers een competitieve tegenstander aanwezig. Dat bracht bij iedereen een gezond fanatisme naar boven op een parcours met voldoende ruimte om een eigen wedstrijd te kunnen rijden, waarbij inhalen van gedubbelde renners van weerskanten heel vriendelijk en behouden verliep.

Finale festival op 2 oktober in Enschede

Met nog twee wedstrijden te gaan, maakt de organisatie ook de details bekend over het finale-evenement. Zondag 18 september organiseert EWV Het Oosten nog een wedstrijd voor alleen de jeugd (t/m categorie 7) en dames categorie 12 en 13. Daarna kunnen de deelnemers zich opmaken voor de laatste wedstrijd uit de reeks op zondag 2 oktober in Enschede. Op Recreatiepark ‘Het Rutbeek’ zorgt de organisatie voor extra spektakel. Naast de wedstrijden en de prijsuitreiking van het klassement is op het Grand Final Festival ook onder meer muziek, hamburgers en een biketrail demonstratie.

Inschrijven, deelnemen of meer info vind je op de site van de FPS Bouw MTB Cup.