Vernieuwde Quirk Overland MTB is schitterend

Een plaatje om te zien, de Quirk Overland. Dat was hij al, maar eerder dit jaar heeft hij een update gehad. Volgens Quirk is deze veerloze stalen bike typisch geschikt voor bikepacking avonturen. Quirk dat gevestigd is in Londen maakt custom stalen fietsen in alle soorten en maten. Voor de mountainbikers zijn er twee opties en de Quirk Overland is er eentje van.

Bij deze vernieuwde Overland worden de dropouts en de lugs bij de zadelpen 3D geprint. En wat direct opvalt is het subtiele maar schitterende bagagedrager aan de voorkant, de Rack ‘N’ Roll. Specifiek geschikt voor de stalen Quirk voorvork. Mocht je trouwens toch een geveerde voorvork willen dan kan je er ook een 100mm voorvork in kwijt.

Met de stalen voorvork heb je wel meer nokjes om je bikepacking-gear mee te nemen. Je kan heerlijk dikke banden kwijt in je frame, namelijk 29×2.4 inch. Ga je voor 27,5 inch wielen dan kunnen er zelfs 2.6 inch banden op. Het frame is geschikt voor boost naven. De bike wordt standaard afgemonteerd met Chris King balhoofd. Er passen maximaal 18mm schijfremmen op.

Custom

Besluit je zo’n Overland aan te schaffen dan wordt het een custom bike. Dat houdt in dat je een traject doorgaat waarbij de geometrie van je bikefitting wordt gebruikt om het frame te maken. Ook kan je kiezen welke buizen gebruikt moeten worden. Tot slot kan je samen te bepalen hoe de verdere afmontage zal zijn. Custom dus.

Goedkoop is een custom bike nooit. Een frameset inclusief de stalen voorvork kost £ 4.200,-. De prijs voor een complete Quirk Overland is uiteraard afhankelijk van je afmontage en wensen. Maar het start bij £ 7.000,-

De specifieke bike zoals je ziet op de foto’s is een custom Overland voor ene Kiran. Hier is gekozen voor Columbus 29r Zona buizen. Verder is hij afgemonteerd met de Sram XX1 AXS Eagle groepset. Niet verkeerd. De wielen zijn van Zipp, de 3Zero Moto om precies te zijn met Schwalbe Racing Ralph / Ray banden. Ook de mooie Rack ‘N’ Roll voordrager zit erop en een Fabric ALM zadel. Het stuur, de stuurpen en zadelpen zijn van Enve. Een erg strakke Overland is het resultaat!

Meer info via Quirk Cycles

Foto’s door Nikoo Hamzavi