Velofollies 2023 van 20-22 januari met deze mountainbikemerken

In België is komend weekend de vijftiende editie van Velofollies, één van de grootste fietsbeurzen in Europa. De vorige editie was in 2020, maar de beurs is nog altijd in trek bij exposanten. Naast mountainbikes is er ook veel ruimte voor onder andere race- en gravelfietsen, stadsfietsen en e-bikes. De beurs is in het Belgische Kortrijk, vrijwel tegen de Franse grens aan. Er is van alles te doen in het driedaagse programma en uiteraard zijn wij er ook.

Ruim 300 exposanten

Zoals altijd heeft de Velofollies een behoorlijke lijst aan deelnemers en dat is deze keer niet anders. Ruim 300 exposanten zijn aanwezig waaronder ook veel bekende mountainbikemerken: we zien onder andere BMC, Canyon, Giant, Lapierre, Rose, KTM, Merida, Trek, Cervélo en Scott op de deelnemerslijst. Om er maar een paar te noemen. Qua accessoires zien we onder andere ABUS, BBB Cycling, Bosch, Continental, Crankbrothers, Garmin, Magura, Oakley, Schwalbe, Shimano, SKS en Vittoria. Maar er zijn er nog veel meer. Genoeg interessante merken dus!

Goed gevuld programma met mountainbiketocht

Naast de vele stands met exposanten staan er ook nog allerlei andere activiteiten op het programma tijdens de beurs. Zo zijn er presentaties over bijvoorbeeld bikefitting, training en voeding. Ook is er een testparcours om e-bikes te testen en verder wordt er op zaterdagochtend een mountainbiketocht georganiseerd met een route in de streek ten zuiden van Kortrijk. Er zijn 4 afstanden: 30 km (272 hm), 37 km (305 hm), 47 km (295 hm) en 57 km (310 hm). De tocht is goed georganiseerd met 2 bevoorradingsposten onderweg, een bewaakte fietsenstalling, een plek om je fiets af te spuiten, verwarmde kleedruimtes met douches en een mobiele pechdienst.

In de voorverkoop kosten de beurskaarten voor volwassenen € 13,- en aan de kassa € 17,-. Voor kinderen tot 12 jaar zijn de kaarten iets goedkoper, namelijk € 9,- in de voorverkoop en € 12,- aan de kassa. De beurs is op vrijdag geopend van 10.00-21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur.

Meer informatie via de website van Velofollies