Van Nicholas Nootau voor oneindige bikepack avonturen

Genres vervagen bij Van Nicholas, want met de komst van de nieuwe Nootau zal ook het hart van menig gravel liefhebber sneller gaan kloppen. Het Nederlandse merk gespecialiseerd in titanium sportfietsen brengt een nieuwe bikepack mountainbike op de markt. “Speciaal ontworpen voor avonturiers die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging“, luidt het persbericht en dat wilden wij weleens van dichtbij bekijken.

Van Nicholas Nootau in het wild

Hij is bedoeld voor epische avonturen en lange dagen op het zadel”, aldus Ralph Moorman (General Manager bij Van Nicholas). Daarbij hebben de ontwerpers vooral gelet op comfort en gewicht, maar voeg daar ook maar uithoudingsvermogen aan toe. Het resultaat is een hardtail mountainbike met ruimte voor maar liefst 2.8 inch brede banden en een overvloed aan nokjes voor tassen, bidons en andere accessoires.

Als we de Nootau van dichtbij bekijken in de Van Nicholas showroom bij De Fietser in Ede valt meteen het vakmanschap met titanium op. Niet alleen de CNC gefreesde opening voor de belt drive in de achtervork is vakwerk, maar ook de nieuw ontworpen yoke met de bijbehorende excentrieke trapas is functioneel design in optima forma. Dat alles om brede banden en een lange wielbasis de ruimte te geven.

Een onverwoestbare mountainbike voor onbegrensde avonturen moet natuurlijk worden voorzien van het Zwitsers uurwerk onder de aandrijvingen. Daarom kiest Van Nicholas voor een afgedichte Rohloff naaf met 14 versnellingen, die in gang wordt gebracht met een carbon riem. Modder en vocht maken geen kans meer. Verder is de mountainbike afgemonteerd met een solide Shimano XT remset en het zelf ontwikkelde H-bar stuur.

Losse frames zijn leverbaar voor €2.299,- en de Nootau als complete fiets (zonder accessoires) kost je €4.999,-.

Meer info bij Van Nicholas.