Upgrade je achterderailleur met de derailleurwieltjes van Alugear

We zijn dol op upgrades van mountainbikes, en waarschijnlijk ben jij dat ook. Hoe groot of klein ook, het blijft altijd leuk om je mountainbike van een upgrade te voorzien. En mocht je je hierin herkennen, is dit wellicht een interessante voor je. We komen de Alugear derailleurwieltjes tegen, geschikt voor Shimano en Sram derailleurs, waarmee je je mountainbike lekker kunt opvrolijken.

8 vrolijke kleuren

En wat dan als eerste opvalt is de kleur natuurlijk, want de derailleurwieltjes kun je in maar liefst acht verschillende kleuren krijgen. Rood, zwart, oranje, blauw, groen, zilver, goud en paars. Verder heb je twee opties qua uiterlijk. Het ene soort wieltjes is dicht en heeft – op de kleur na dan – een vrij klassieke look. Het andere soort heeft de vorm van een spin als je goed kijkt, en heeft dus een open structuur.

De wieltjes zijn verkrijgbaar voor Shimano 12-speed én voor Sram 11/12-speed. Alugear kiest voor CNC-gefreesd 7075 T6-aluminium en een setje weegt 34 gram (dicht ontwerp) of 27 gram (spider ontwerp). Voor de kleur is een harde, industriële coating gebruikt zodat de kleur intact blijft, ondanks de gevoelige plek en het intensieve gebruik van een derailleurwiel. De lagers zijn van Enduro Bearings. Een setje kost € 60,-.

Meer info via Alugear.