Uitbreiding voor Cube Factory Racing teams

Het Factory Racing Team van het Duitse fietsenmerk Cube is uitgebreid met twee nieuwe teams én versterking van het al bestaande Downhill team. Naast het Downhill team investeert Cube nu namelijk ook in de sponsoring van een Cross Country team en een jeugdteam.

Jess Blewitt maakt het Downhill team compleet

De Nieuw-Zeelandse Jess Blewitt is de nieuwste aanwinst van het Downhill team. Zij komt over van het GT-Continental Factory Racing Team en zal in 2024 samen met Max Hartenstern en Simon Chapelet het Downhill team vormen. De jonge renster heeft haar sporen al verdiend in het downhillen, je kunt haar bijvoorbeeld kennen als de eerste vrouw die meedeed aan Red Bull Hardline, één van de meest extreme downhill events ter wereld.

Jess Blewitt

Het Cross Country Factory Racing Team is nieuw

Cube zoekt het ook in andere mountainbike categorieën met een nieuw Cross Country team. Dit team bestaat uit Finn Treudler, Kira Böhm en Knut Røhme. Kira komt over van het Next Generation team van Cube, en Knut is Noors kampioen in de categorie cross country. De jonge Finn Treudler staat in de boeken als een talent, en hij komt over van het JB Brunex Superior Factory Racing Team.

Finn Treudler, Kira Böhm en Knut Røhme vormen het Cross Country team

Investeren in de jeugd met het Next Generation Downhill Team

Naast een Downhill en een Cross Country team investeert Cube ook in de volgende generatie toprenners met het Next Generation Downhill Team. Het Next Generation team van Cube bestond al, maar tot dit seizoen lag de focus enkel op cross country. Vanaf dit seizoen wordt daar dus de categorie downhill aan toegevoegd. Dit team richt zich op jeugdrenners in de U15 en U17 categorieën, om hen klaar te stomen voor de weg naar de profteams.

De UCI mountainbike kalender van 2024 start in mei met twee wereldbekers Cross Country in Brazilië. De eerste Downhill wereldbeker staat ook in mei op de kalender, in Schotland.

Meer info via Cube.