Time pedalen voor MTB krijgen een update

SRAM ruimt op de laatste tijd, waarbij ze vooral het assortiment duidelijker over het voetlicht willen brengen. Dat geldt ook voor de Time-pedalen, want die zijn ook van dezelfde hand. Niet veel nieuwigheden, maar vooral een duidelijk aanbod én nieuwe kleuren.

Time Speciale

Gemaakt voor extreme omstandigheden zoals bijvoorbeeld enduro en down hill, haalt SRAM de schop als eerste door het Speciale aanbod. Meest opvallend is de keuze voor een groot pedaalplatform (69×90 mm) of een kleiner platform (64×80 mm). Naast het formaat kun je ook kiezen tussen de Speciale 10 en de Speciale 12, waarbij die laatste een titanium spindle heeft en de Speciale 10 een stalen spindle.

Beide modellen zijn voorzien van het meest recente Time Atac ontwerp, waarbij rond de veren meer ruimte is voor modderafvoer om te voorkomen dat je niet meer kunt inklikken. De Speciale 12 is zwart, de Speciale 10 donkergrijs, blank, paars of oranje en de adviesprijs is respectievelijk € 390,- of € 200,-. De gewichten voor een hele set inclusief plaatjes lopen uiteen van 395 gram en 450 gram. Gek genoeg had ik ook een flat pedal pedaal in deze lijn verwacht, maar Time biedt alleen inklikbare modellen.

Time Atac XC

Ook de cross country lijn is onder handen genomen, waarbij je nu kunt kiezen voor de XC 12 als topmodel, XC 10 of XC 6. Met een adviesprijs van € 330,- is de XC 12 de lichtste in de lijn. Mede door een titanium as en een carbon body weegt een set inclusief plaatjes 285 gram. De pedalen worden standaard geleverd met schoenplaatsjes die 13 of 17 graden moeten draaien voor ze uitklikken. Dat is afhankelijk van de manier waarop je ze monteert. Ook is een 10 graden variant los verkrijgbaar.

De Atac XC 10 heeft net als het topmodel een body van Carbon-fibre composiet, maar een holle as van staal in plaats van titanium. Het gewicht komt daarbij uit op 325 gram voor een complete set en is met een adviesprijs van € 165,- een stuk budgetvriendelijker. De XC is met € 100,- nog goedkoper en weegt vanwege de massieve as 345 gram voor als complete set.

Time MX

Deze lijn bestaat uit de MX 6 en MX 4. Het zijn budgetvriendelijke pedalen bedoelt voor ongedwongen trail ritjes. Het formaat valt tussen de XC en Speciale lijn met een kunststof platform van 71×80 mm. De MX 6 heeft een holle as van staal en weegt als complete set (inclusief plaatjes) 425 gram. Dat is net iets zwaarder dan 430 gram voor een set MX 4 pedalen met massieve as. Ook op deze pedalen passen alle soorten Atac plaatjes. De adviesprijzen zijn € 105,- (MX 6) en € 70,- (MX 4).

Meer Time.