The Giros – Big in Japan – video

Het is niet de meest recente video, maar hij is zo gaaf dat we hem jullie niet willen onthouden. The Giros, ofwel het Giromagny Enduro Team is een groep sportgekke vrienden die samen op zoek gaan naar vette avonturen en dat erg mooi vastleggen. Avontuur is de rode draad geweest in de afgelopen jaren en één ervan is de trip naar Japan om daar de Enduro cultuur te ontdekken.

Trails van de tempel

Ze beginnen in Matsuzaki op de trails vanaf een 1200 jaar oude tempel. Wegen en trails die vroeger gebruikt werden als route naar de tempel. Het camerawerk is heel gaaf gedaan en de trails zien er ook lekker uitdagend uit. Persoonlijk vind ik de trail tussen de boomwortels door heel vet. Het is een keer wat anders dan de video’s vanuit Whistler, Morzine of Verbier.

Het is niet alleen maar mountainbiken wat ze laten zien, maar ze gaan echt mee in de Japanse cultuur. Mooi om te zien en zeker met de nodige humor. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat deze gasten de afgelopen jaren heel veel lol hebben gehad met het maken van deze video’s. Want naast deze Big in Japan video, hebben ‘Les Giros’ ook videos gemaakt in onder andere Andalusia, Amerika en Canada.