Stone King Rally – zwaarste enduro adventure race ter wereld – video

Waarschuwing! Deze video kan aantrekkelijk beeldmateriaal bevatten. Na het zien heb ik deze adventure race dwars door de Alpen aan mijn bucketlist toegevoegd.

Stone King Rally combineert cultuur, avontuur en competitie

De Stone King Rally komt voort uit de Trans-Provence enduro race. Na tien jaar vonden de organisatoren het tijd voor een nieuw soort extreme uitdaging. Ze wilden meer cultuur en avontuur toevoegen aan het enduro racen. Je moet een beetje door de marketingtaal heen prikken, maar de Stone King Rally belooft een jaarlijkse wedstrijd over oude (wandel-)trails die nog weinig tot niet met mountainbikes bereden zijn. Daarbij laten ze de 90 deelnemers kennismaken met mensen en hun culturen in de onherbergzame valleien. Elke editie zorgt de organisatie voor een nieuwe route, waarmee ze de lokale bevolking willen steunen door het toerisme op gang te brengen.

In deze video is de Stone King Rally heel filmisch in beeld gebracht. Ook het kijken waard, als je geen plannen maakt om deel te nemen.

Helaas is de wedstrijd voor dit jaar al vol, maar als lid van de Stone King Touring Club kun je de route ook afleggen zonder wedstrijdelement. In september van dit jaar vinden ook drie georganiseerde weken met voor clubleden plaats.

Meer info over Stone King Rally.