Speciale Scott Spark RC voor Nino Schurter tijdens Cape Epic

Cape Epic is aan de gang! Van 17-24 maart rijden de renners 617 kilometers met maar liefst 16.500 hoogtemeters door het prachtige Zuid-Afrikaanse landschap. Ook Nino Schurter is natuurlijk weer van de partij en van Scott kreeg hij een special edition van de Spark RC. Het design is geïnspireerd op de kleurrijke Zuid-Afrikaanse vlag, maar dat heb je zelf waarschijnlijk ook al opgemerkt.

Kleurrijk design met alle kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag

En wat een kleurrijk design krijg je dan! De Zuid-Afrikaanse vlag bestaat uit de kleuren zwart, geel, groen, wit, blauw en rood en die kleuren zie je dan ook allemaal terug in de fiets van Schurter. De basiskleur van het frame is matzwart, en verspreid over de onderbuis, het bottom bracket en de liggende achtervork komen de kleuren heel herkenbaar terug. De voorvork is blauw en op de onderbuis staat merknaam Scott in grote, witte letters. De namen van andere sponsoren zien we terug op de achtervork van deze gave Spark RC. Veel kleuren maar nog steeds een fris en gaaf design!

Voorzien van de nieuwe Rock Shox Flight Attendant

Zoals je kunt verwachten is deze Spark RC met de top onderdelen afgemonteerd. We zien de Sram XX SL Eagle Transmission AXS 12-speed groepset, met een 38-tands voorblad en een cassette met een verhouding van 10-52. De voor- en achtervering is voorzien van de net gelanceerde Flight Attendant van RockShox. Collega Bas schreef daar vorige week nog een uitgebreid artikel over.

Verder zien we Syncros Silverton 1.0s carbon wielen, Sram Level Ultimate Stealth 4 Piston remmen en Maxxis Aspen banden. Componenten als het zadel en stuur zijn net als de wielen van Syncros, een onderdelenmerk van Scott. De zadelpen is voorzien van een dropper post, de RockShox Reverb AXS 100 mm, en de titanium pedalen zijn van HT.

Ik ben benieuwd naar de prestaties van Schurter tijdens Cape Epic, waar hij een team vormt met Sebastian Fini. Aan de fiets zal het in ieder geval niet liggen!

Meer info via Scott.