Sour Pasta Party voor 2022 is aangepast

De Sour Pasta Party! Alleen de naam al van deze cross country bike van Sour. Heerlijk. De Sour showroom ligt in Dresden (D), dus niet eens zo heel ver weg. Ze bestaan sinds 2018 als onderdeel van een ander bedrijf maar sinds 2020 is Sour helemaal zelfstandig.

In Dresden worden de fietsen ontworpen, gespoten en in elkaar gezet. Het doel is om een kwalitatief goeie fiets te maken voor een redelijke prijs. Het frame van de Sour Pasta Party kost € 949,-.

Het frame is van staal (CrMo) en heeft voor 2022 een kleine aanpassing aan de geometrie. De zadelbuis is iets langer en het balhoofd is iets minder hoog. Daarnaast is de balhoofdhoek is minder groot geworden. Hij is nu iets meer slack en aangepast naar 68 graden. Volgens Sour kan je van het frame een XC fiets maken, maar ook net zo goed een fiets voor je bikepacking avonturen. Ze hebben voor 2022 weer een aantal standaard kleuren waaronder eentje met de naam Metal Barbie. Alleen al voor de naam zou je die kiezen.

Zoals je kan verwachten van een stalen frame is de Pasta Party niet de lichtste. In maat L weegt het frame ongeveer 2500 gram. Het bracket is een BSA 73 mm met een excentrisch binnenwerk zoals je ziet op de foto. De zadelpen is 27,2 mm en geschikt voor een dropperpost. Het frame heeft ruimte voor 29 inch wielen met een maximale bandbreedte van 2,4 inch.

Deze gele versie is hun paradepaartje die je overal terugziet op hun site. Erg gaaf gedaan hoe je deze kleur in combinatie met wat chroom accenten er zo gaaf uit kan laten zien. Gewoon een heerlijke hardtail.

Meer info via Sour