Sidi heeft er een nieuwe offroad schoen bij, de MTB Turbo

Deze nieuwe schoen van Sidi zetten ze neer als een prima offroad schoen waar je ook nog eens goed mee kan lopen. En wanneer je naar de foto’s kijkt dan zie je ook duidelijk verschil met de grotendeels cross country schoenen die je veel ziet van Sidi. De schoen is bij Sidi te vinden onder het kopje MTB maar ook onder Outdoor/Freetime. Dit laat dan direct zien hoe breed je de schoen volgens Sidi kan inzetten.

De MTB Turbo ziet er erg comfortabel uit. De bovenkant is gemaakt van synthetisch leer dat wat suède-achtig aandoet, combinatie met mesh zodat het lekker kan ademen. De zool is gemaakt om zoveel mogelijk grip te hebben tijdens het lopen. Voor het fietsen hebben ze middengedeelte extra versterkt zodat je je krachten wel op de pedalen kwijt kan. Maar het is toch nog steeds flexibel genoeg om er goed mee te kunnen lopen. Lekker dus als je toch maar even lopend die steile trail probeert te overwinnen. De schoen is SPD compatibel met vier bevestigingsgaatjes voor de plaatjes.

De schoen sluit met een Tecno 3 draaisluiting van Sidi zelf. Dit systeem werkt ongeveer zoals een Boa-sluiting werkt. De adviesprijs is € 199,-.

Via Sidi