Shimano heeft 3 nieuwe fietsbrillen

Deze week zijn de nieuwe Shimano Twinspark en de Shimano Technium (2 uitvoeringen) gepresenteerd. Deze drie fietsbrillen lijken van een afstandje best wel op elkaar. Maar als je ze van dichtbij en naast elkaar bekijkt zie je de verschillen beter.

Shimano Technium

De Technium is de fietsbril die er in twee uitvoeringen is. Eentje met een volledig frame en eentje met een half frame. Dat is vaak een persoonlijke keuze welke je fijner vindt. Zelf hou ik vaak meer van een full frame qua looks. De lens is bij beide uitvoeringen hetzelfde. Hij komt namelijk met de Ridescape lens van Shimano. Voor elke omgeving bestaat er een specifieke lens. Voor deze Shimano Technium het je de keuze uit drie lenzen, eentje voor gravel (GR) of eentje voor de weg (RD) of een natuurlijk eentje voor op de mountainbike (OR). Bij de half frame versie kan je ook nog kiezen voor een meekleurende fotochromatische lens.

Het frame is 45% van biobased materiaal. De bril weegt 27,4 gram in de full frame versie. De half frame versie die als naam Technium L heeft gekregen, weegt 26 gram. De Technium is er in zeven kleuren en de Technium L is er in zes kleuren. Een transparante lens krijg je er ook bij en de adviesprijs is schappelijk met € 99,95.

Shimano Twinspark

De Twinspark is een nog beter geprijsd met een adviesprijs van € 54,95. Deze fietsbril heeft ook een half frame en is grappig genoeg nog lichter dan de Technium met 25,3 gram. Hij heeft dan geen keus uit lenzen maar je krijgt de meer algemenere Ridescape HC lens. Deze geeft extra contrast en worden de kleuren versterkt. De bril is er in 4 kleuren.

Meer info via Shimano

Van boven naar beneden de Technium, de Technium L en de Twinspark