Opvallende titanium hardtail MTB van Mosaic, de MT-1  

Bikes die gelijk de aandacht trekken, daar heeft Mosaic wel een handje van. Met hun titanium modellen in bijzondere kleuren vallen ze gelijk op. Zo is dat ook met deze mountainbike. Voortbordurend op de MT-2 komt Mosaic met de MT-1 hardtail.

Opvallend mooi

Een unieke MTB, dat is wat je kan zeggen over deze titanium hardtail. De kleuren van de fiets zijn misschien wel de grootste blikvanger. Een groen overlopend in grijs frame met de oranje voorvork ziet er samen erg goed uit. Wat ook opvalt bij het kijken naar de kleuren zijn de details in de verschillende logo’s op het frame en de voorvork. Erg mooi gedaan door Mosaic. Als contrast is er nog de Kashima coating op de zadelpen en voorvork. 

Je verwacht het misschien niet op een hardtail, maar er is ook een dropperpost gemonteerd. Ideaal voor als je het ruigere terrein gaat opzoeken. Met de mogelijkheid tot het plaatsen van 3 bidonhouders zie ik mezelf er ook wel lange mountainbike-tochten of bikepack-avonturen mee doen. 

Sram XO en Fox 34

De MT-1 heeft een erg nette afmontage gekregen. Met de 120mm FOX 34 Step-Cast voorvork en een FOX Transfer Factory zadelpen, allebei topmodellen van FOX. De MT-1 heeft als aandrijflijn de nieuwe Sram XO groepset gekregen. Met een mooie set Enve wielen is de fiets helemaal compleet. De fiets komt in vier standaard maten S-XL, maar is via de dealers van Mosaic ook specifiek voor jou op maat te maken. De prijs voor een frameset bedraagt $ 6600,-. De prijs voor zoals hij op de foto’s is weergegeven bedraagt $ 13,575. Een mountainbike waar wij helemaal vrolijk van worden. Hij is ook custom en wordt met de hand opgebouwd.

Meer info via Mosaic Cycles