Northwave maakt de nieuwe schoenen van Mathias Flückiger

Het Italiaanse kledingmerk Northwave presenteert samen met één van de beste mountainbikers van dit moment een nieuwe schoen. De Extreme XC is de beste en duurste schoen van het merk en kreeg in samenwerking met verschillende athleten – waaronder Flückiger – een update.

De grip van banden onder je schoenen

Liever fiets je in plaats van lopen, maar soms ontkom je niet aan de benenwagen. Dan wil je te voet grip hebben op rotsige of gladden ondergronden. De Extreme XC is een schoen voor cross country en marathon mountainbiken. Het rubber in de zool is gemaakt door autobandenfabrikant Michelin en heeft een dual-layer compound technology, die ondanks het lichte gewicht moet zorgen voor veel grip. Ook is de zool voorzien van 100% unidirectional carbon, wat de schoen een stijfheidsindex van 14,0 geeft en slijtvast maakt. In de nieuwe versie van de Extreme XC is ook de hiel onder handen genomen. Die is gemaakt van directionele vezels en zonder naden, waardoor je minder makkelijk uit je slof schiet.

Grijs is het nieuwe zwart

De schoen is beschikbaar in twee tinten. Officieel zijn dat de kleuren grijs en zwart, maar eigenlijk zijn beide kleurenschema’s grotendeels grijs. Gekgenoeg krijg je bij de kleur zwart juist beige sluitingen en zolen en bij de kleur grijs zwarte sluitingen en zolen. Het grijze materiaal oogt flexibel, waarbij op de neus en rond de hak juist is gekozen voor een rubberachtig materiaal dat heel solide en slijtvast oogt. De schoen heeft rondom de wreef en tenen geperforeerde ventilatie en is voorzien van twee Nortwave SLW3-sluitingen.

Om je een indruk te geven van de nieuwe schoenen, heeft Mathias Flückiger zijn rode kloffie in de kast laten hangen en is hij in volledig grijs een rondje gaan stunten met een camera-team achter zich aan. Ook kun je de schoen op de site van Northwave in 3D en Augmented Reality om je eigen voeten bekijken.

De Extreme XC heeft een adviesprijs van €319 en is o.a. verkrijgbaar bij Northwave.