Nieuwe wielen van HUNT, de XC Wide MTB 29

Hunt heeft samen met haar mountainbikers afgelopen tijd een nieuwe aluminium wielset ontwikkeld. Deze is afgelopen maand gepresenteerd. De Hunt XC WIDE MTB 29 wielset. Zoals de naam al doet vermoeden een extra brede wielset voor de cross country mountainbiker. Daardoor is hij steviger en zal hij nog meer geschikt zijn voor ruiger terrein.

1693 gram

Het voorwiel heeft een 28 mm binnenbreedte en de achtervelg is iets smaller met 26 mm. De wielen worden tubeless ready geleverd en zijn dus gelijk klaar voor tubeless gebruik. De naven zijn van Hunt zelf. Het achterwiel maakt gebruik van de 5° RapidEngage freehub die een keramische coating heeft voor extra bescherming. En hij is er in Boost en non-Boost.

Hunt geeft aan dat de wielen geschikt zijn voor een bandbreedte van 2.2 tot 2.5 inch. En de wielen worden met de hand in elkaar gezet, met uiteraard een kwaliteitscontrole aan het eind. Ze geven er 3 jaar garantie op.

Het is een betaalbare set want deze set die 1693 gram weegt kost € 499,- (adviesprijs) . De Boost versie is al te koop De non-Boost kan je wel bestellen maar wordt in de derde week van september geleverd.

Meer info via Hunt