Nieuwe Suplest Gravel XC Pro fietsschoenen, topmodel met iets meer comfort

Het topmodel van Suplest is vernieuwd. De naam is ook iets aangepast. Heette de fietsschoen voorheen nog de Mountain Pro, nu heeft het de naam Suplest Gravel XC Pro. Dit maakt ook duidelijk dat je de schoenen naast je cross country ritjes ook prima als gravelschoen aan moet kunnen.

Suplest meldt dat de schoen vooral comfortabeler is geworden. De zool is wel gelijk gebleven qua stijfheid, dus het comfortabele komt ergens anders uit. Dat is namelijk het bovenmateriaal. Je ziet duidelijk dat ze een minder groot deel van de bovenflap van carbon is. Daarnaast is het materiaal ook anders en zie je duidelijk dat er nu gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde Flex Zone. Zo moet hij voor alle voeten comfortabel zitten maar nog steeds je voet goed omsluiten. Het gaat namelijk wel om het topmodel waar je ook wedstrijden mee moet kunnen rijden.

Opvallend is dat de schoen alleen nog in een witte uitvoering te krijgen is. Naast het wit is er ook nog wat zwart te zien maar het grote deel is toch wit. We zijn benieuwd hoe de kleur zich houdt als je er dus inderdaad off-road mee gaat fietsen. Al was het vorige model, de Suplest Mountain Pro wel makkelijk schoon te maken. Maar die schoen hadden we toen niet in het wit.

De schoen heeft nog steeds twee Boa sluitingen en de adviesprijs is € 419,-. Je moet nog even geduld hebben want vanaf december zal de schoen beschikbaar zijn. Stiekem vind ik wit toch wel mooi staan, ook al is het niet de makkelijkste kleur.

Meer info via Suplest of distributeur Carbonbike