Nieuwe Shimano EX3 en EX7 schoenen voor de avontuurlijke ritten

Wanneer je de collectie schoenen van Shimano bekijkt, valt op dat er veel keus is. Van de echte XC wedstrijdschoen tot de welbekende sandalen waar je je SPD-plaatjes onder kan schroeven. Er komen nu een aantal nieuwe schoenen bij in het Explorer (EX) segment. Volgens Shimano is deze EX-lijn voor diegene die op ontdekkingstocht wil gaan. In de praktijk betekent dit dat comfort de grootste pijler is van deze schoenen.

Shimano EX7

Shimano EX7 en EX7GTX fietsschoenen

De EX7 is er in twee verschillende versies. De gewone en de GTX-versie. De GTX versie maakt gebruik van Gore-Tex en ook door de hoge enkel-sok maakt dat deze schoen je droger houdt wanneer het erg nat wordt. Voor de rest zijn de schoenen gelijk aan elkaar. De zool heeft een stijfheidsindex van 5. Als ik je dan vertel dat de Shimano S-Phyre XC9 een stijfheidsindex van 11 heeft, dan weet je ongeveer wat je kan verwachten bij deze schoen. De zool moet ervoor zorgen dat je ook comfortabel naast je fiets loopt. In de middenzool zit een schuimlaag en deze vangt schokken op tijdens het lopen. Grip krijg je van de Ultread EX rubberen zool waar genoeg profiel op zit om rustig modderige klimmetjes op te lopen.

Shimano EX7GTX met Gore-Tex

Het sluiten van de schoen doe je met een Boa L6E sluiting. En het bovenmateriaal is van mesh stof. Deze stof en de schuimlaag uit de middenzool zijn voor 22% gemaakt uit gerecycled materiaal. Dit meet Shimano op basis van gewicht. De schoen is er in de kleuren oranje, olijf en zwart. Waarbij de zwarte een witte zool heeft, die bij mij niet heel lang wit zal blijven. Dus ik zou gaan voor de oranje of olijf groene. De adviesprijs is € 149,99. De GTX-versie kost € 199,99. Vanaf begin oktober 2022 zijn de schoenen beschikbaar.

Shimano EX7

Shimano EX3 fietsschoen

Naast de hierboven genoemde EX7 hebben ze ook nog een nieuwe EX3. Deze is iets minder extreem en ziet er uit als een sneaker. Deze schoen is dan ook nog iets meer geschikt om mee te lopen. Hij heeft een zool met een stijfheidsindex van 4 en het profiel is ook meer zoals je dat van een sneaker verwacht. Wel kan je er SPD-plaatjes onder kwijt. Deze EX3 kost € 99,99 en is ook vanaf begin oktober 2022 beschikbaar.

Shimano EX3

Ga je op avontuur met je MTB en wil je ook af en toe leuke trails mee pakken dan zul je toch sneller voor de EX7 versie gaan.

Meer info via Shimano

Shimano EX7
Shimano EX7 Orange
Shimano EX7 Black
Shimano EX7 Olive
Shimano EX3