Nieuwe RockShox TrailHead app nu beschikbaar – vind de juiste afstelling voor dempers en vorken

Niks zo persoonlijk als de afstelling van de vering op je mountainbike. Naast smaak en voorkeur, heb je ook nog te maken met wisselende omstandigheden. De TrailHead app van RockShox is je gids in het afstellen van de dempers in hun producten, met nu een paar handige nieuwigheden.

Nieuwe look en feel

Aan de achterkant van de app zijn verbeteringen doorgevoerd die het gebruik beter stroomlijnen, maar ook de uitstraling en bediening van de app zijn vernieuwd. Zo zijn er meer talen bijgekomen en biedt de app nu ook meer aandacht voor product- en support video’s. Behalve bij het afstellen, kan de app je ook helpen met een upgrade of bij de service van de dempers. Helaas kun je de servicemomenten (nog) niet bijhouden in de app, maar kun je wel meteen doorklikken naar Google om de benodigde onderdelen online te bestellen.

Ook zou het nu makkelijker moeten zijn om jouw RockShox producten te vinden in de app. Door het serienummer of de modelcode in te voeren, krijg je meteen de juiste afstelsuggesties. In de app zijn alle artikelen van RockShox van na modeljaar 2007 te vinden. Suggesties voor upgrades zijn beschikbaar vanaf modeljaar 2018.

Logboek

Ook nieuw is dat je kan inloggen met een SRAMID. Moederbedrijf SRAM heeft meer apps, zoals voor de AXS draadloze systemen. Vanaf nu kan je dus al je artikelen onder hetzelfde account bewaren. In de nieuwe app vind je een logboekfunctie waarin je niet alleen je favoriete RockShox producten opslaat, maar ook de afstellingen die je op een bepaald moment gebruikt. Zo vind je dus makkelijk terug welke afstelling je in welke omstandigheid op welke mountainbike hebt gebruikt.

Naast de vernieuwde app heeft RockShox ook een heleboel vorken en dempers vernieuwd. Bijvoorbeeld de Charger 3.1 Demper die het kortweg mogelijk maakt de vorken nog dynamischer en persoonlijker af te stellen. Met de nieuwe demper zijn ook meteen de Zeb, Lyrik en Pike vorken vernieuwd. De achterdempers in de serie Super Deluxe en Vivid Coil hebben ook een update gekregen. Kortom, grote kans dat er ook een leuke upgrade voor je mountainbike tussen zit.

De nieuwe RockShox TrailHead app is nu beschikbaar als web-app of als iOS of Android app voor de mobiel.