Nieuwe Pivot LES SL hardtail is met 800 gram nog lichter

Van de hardtail van Pivot hebben ze een nieuwe lichtere versie gemaakt. De Pivot LES SL hardtail heeft de mooie reclame uiting: LES is always more. Meteen maar even naar de data. Het Hollow Core Carbon Frame in maat M moet 800 gram wegen en een compleet opgebouwde Team XTR-versie weegt dan volgens Pivot zo’n 9 kg.

Het frame heeft de geometrie meegekregen die je vaker ziet. Een iets minder steile balhoofdhoek met 68,5 graden en je krijgt ook iets meer reach. De zadelbuis is iets steiler geworden. Zoals Pivot zegt is deze hardtail ontworpen om zo snel en agressief mogelijk te gaan, een wedstrijd xc bike dus. Het frame heeft ruimte voor 29” x 2.4 banden. Ook zie je op verschillende plekken nokjes voor extra bidonhouders en tooltjes. Zo kan je er ook nog makkelijk een meerdaagse tocht mee rijden.

De kleuren zijn niet heel spannend wat mij betreft. Je kan kiezen tussen een blauw en een zwart frame. Er zijn een aantal uitvoeringen en als je dan gaat voor de eerder genoemde Team XTR-uitvoering, dan betaal je € 8.099,- maar dan krijg je wel een Fox Factory Stepcast 32 voorvork met 100 mm veerweg. Een Newmen Advanced SL X.22 wielset en Shimano XTR als groepset. Ga je voor de goedkoopste uitvoering dan is dat de Race XT en die kost € 4.899,-. Het duurste model heeft de Sram XX1 AXS groep en dan betaal je € 9.449,-

Meer info via Pivot